Головна TV

Вася Демчук: Мої пісні змінились кардинально

Гостем програми #Муз_Оборона Оборона, яка виходить у вихідні о 17:30 на телеканалі “Дом” став автор і виконавець DEMCHUK. Музикант розповів, яким був для нього початок війни, що вона змінила в його житті і творчості, про панічні атаки, першу пісню українською мовою та виступи перед нашими військовими.

Вася Демчук – молодий автор і виконавець пісень, став відомим не так давно, але його вже знає вся країна. Артист вже встиг підкорити сцени відомих проєктів “Голос” і “Співають всі!” Та навіть випустив дует із співачкою NK | Настею Каменських.

DEMCHUK зізнається, що повномасштабна війна почалася для нього, як і для всіх інших – зі страху та дзвінка батькам. Разом із ними виконавець переїхав у Рівне, а пізніше в Чернівці.

25 лютого я “ловлю” свою першу панічну атаку, коли я дивлюсь перше сторіс друзів. На відео було видно, як летять ракети в моє улюблене місто. Туди, де я виріс, де я творив, кохав, де всі мої друзі.. я виріс, в якому творив, в якому всі мої друзі… мене просто перевернуло всередині. Це була перша панічна атака, але не остання. Я знаю, що в багатьох з’явилася думка про те, що треба жити тут і зараз, тому що завтра може не настати”, – розповів DEMCHUK у програмі #Муз_Оборона.

Співак також автор своїх пісень. Він говорить, що навіть не закрадалась думка про те, щоб перестати писати. Вася зізнається, що творити пісні під час війни не так просто, але інколи тексти з’являлись ніби самі по собі. З 24 лютого його творчість змінилася радикально. Співак став писати і виконувати пісні українською мовою і робити все, щоб підняти бойовий дух та настрій українців.

Мої пісні змінились доволі кардинально, в принципі, як і життя. Я, навіть, ніколи не міг уявити, що я буду виступати перед військовими, адже що моя творчість, навіть, не асоціюється з якимось воєнним часом, і вона, взагалі, про любов, про тепло. Це було дуже дивно, але доволі органічно, тому що ні про що інше я зараз не можу вже співати“, — ділиться артист в ефірі каналу “Дом”.

 В ефірі каналу “Дом” співак виконав одразу дві свої пісні “Закривай очі” і “Незабуду”. DEMCHUK продовжує писати пісні, адже впевнений – це допомагає йому тримати інформаційний фронт і дарувати слухачам радість.

«Пісня “Закриваю очі” — моя перша пісня українською мовою. Після чого я почав і в побуті говорити українською. Пісня була написана ось десь в перший місяць війни, тому що я зрозумів, що зараз тяжко всій країні, і я хотів поділитися своїми переживаннями, своїми словами, і можливо, якось допомогти людям, які почуваються самотніми. Ця пісня — історія, яка розпочалась 24 лютого“, — розповідає Вася Демчук.

Співакові приємно усвідомлювати, що людям допомагає його творчість. Коли Вася Демчук виконує свої пісні, то відчуває єднання з кожним українцем. Починаючи з 24 лютого, співак має нову місію — підтримувати людей, підіймати бойовий дух військовим.

“Це, якраз, наш фронт, на якому ми (музиканти, — ред.) всі воюємо. Україна повинна перемогти, тому що ми праві, ми щирі. Наш народ — класний. Я ніколи ніде не бачив у світі настільки щирих, настільки усміхнених і доброзичливих людей, як ми”, — впевнений музикант.

Дивіться програму #Муз_оборона на каналі “Дом” щосуботи та щонеділі о 17:30, а також на сайті та на YouTube-каналі “Дом“.