Головна Рецепти

Справжні американські бургери – рецепт ресторатора Ігоря Авраменка

Ведучі програми “Рецепт справи” на каналі “Дім” Чаба Бакош і Денис Мінін завітали у заклад OG-burger відомого ресторатора Ігоря Авраменка. Під час інтервʼю вони дізналися, скільки коштує відкрити заклад у центрі столиці, яку ідеологію вкладає Ігор у свої ресторани і що вважає головним у справжньому бургері.

Під час екскурсії відомим київським закладом Чаба Бакош і Денис Мінін зʼясували, які складові мають вирішальне значення у якості бургера.

Від жирності і правильної обробки фаршу залежать соковитість, смак і текстура котлети. Для своїх бургерів Ігор Авраменко використовує яловичий фарш із вмістом жиру 20-30%, що надає котлеті потрібної соковитості.

“Ми самі готуємо фарш. Важливий сам жир. Його якість. Щоб не було ніякого запаху. Щодо прожарювання котлет – у нас тільки один вид прожарювання. Але, якщо хтось захоче medium, medium well або rare, ми можемо це зробити”, — зазначив ресторатор.

Булочка. Для мережі OG-burger їх заготовляє друг Ігоря, який теж зосереджений на якості своєї справи.

Соус – центральний компонент бургера. У мережі OG-burger використовують свій фірмовий соус OG на основі майонезу, соєвого соусу з додаванням американської гірчиці та копченої паприки. Більш пікантний різновид – із додаванням червоного перцю і чилі.

Для приготування Smash Burger (230 г) вам знадобляться:
Булочка бріош – 1 шт.
Smash-котлети – 2 шт. (60-70 г кожна).
Сіль і чорний перець
Мариновані огірки
Сир чеддер – 2 скибочки
Цибуля біла – 1 шт.
Фірмовий соус OG (майонез і соєвий соус із додаванням гірчиці та копченої паприки)

Спосіб приготування: булочку слід розрізати навпіл, змастити частини топленим вершковим маслом. Підсмажити на розігрітій пательні.

У фарш додати сіль і перець, ретельно вимішати. Зробити 2 кульки з фаршу вагою 60-70 грамів. Викласти на розпечену пательню і розчавити спеціальним гаджетом. Такі “розчавлені” котлети обсмажити до хрусткої скоринки у власному жирі. На кожну з двох котлет викласти по одній скибці сиру, який одразу починає плавитися, і зняти з вогню.

Частину цибулі дрібно нарізати і підсмажити до легкої карамелізації.
На нижню частину булочки викласти соус, 2 котлети з сиром, мариновані огірки, закрити бургер верхньою частиною булочки, змащеною соусом і посипаною цибулею.