Головна TV

Алекс Якутов: Адріано Челентано зацінив мій салат!

Найвища похвала для Шефа Нового каналу – це компліменти від професіоналів у кулінарії. Вміння готувати – це справжнє мистецтво, яке потребує величезних зусиль. Кухарі проводять на ногах понад 12 годин на добу, постійно отримують опіки, порізи та щодня генерують ідеї нових страв. Кожен фахівець запевнить: рецепт є лише загальним описом приготування. А смак страви залежить не лише від знань, а й від таланту та чуття. 20 жовтня кухарі та кулінари зі всього світу відзначали своє професійне свято! Це ще одна нагода не лише привітати працівників кулінарної сфери, а й скуштувати щось незвичне. Алекс Якутов поділився історіями про страви, приготування яких йому найбільше запам’яталося:

– Поділюся незабутнім моментом, який стався зі мною на закордонному семінарі кухарів. Це було давно, ще до початку пандемії. Тоді приїхали близько 10 всесвітньо відомих шеф-кухарів, які ділилися своїм досвідом з учасниками семінару. І я приготував вечерю, а саме сет із семи страв. Вони були в захваті! Всі шеф-кухарі засипали мене компліментами.

Ще одна страва закарбувалася в пам’яті ведучого «На ножах», бо її вподобав відомий італійський співак та актор:

– На другому курсі в кулінарній школі IFSE я проходив стажування в одному з ресторанів Турина, що в Італії. Мене вже допустили до «холодного цеху», а точніше – до приготування салатів. У меню був салат з качкою, кислим яблуком і селерою. І якось мені передали з залу, що його зацінив сам Адріано Челентано! Я хотів сфотографуватися із зіркою. Але заклад, в якому стажувався, дуже серйозний. Там неможливо було просто так взяти й вийти з кухні, тим паче мені, практиканту. Тож я не встиг, на жаль. Зате маю спогад на все життя!