Затишна осінь асоціюється з ароматом свіжої та теплої випічки. Кулінарний експерт каналу “Дім” Чаба Бакош приготував апельсиново-маковий кекс, аби повністю зануритися в цю атмосферу.
Зберігайте рецепт і пригощайте смаколиками родину.
Інгредієнти:
Яйця – 4 шт.
Цукор – 150 г
Борошно – 150 г
Розпушувач тіста
Мак – 50 г
Апельсин – 1 шт.
Кефір – 100-150 г
Згущене молоко – 100 г
Спосіб приготування:
За допомогою терки зняти цедру з апельсина. Розрізати фрукт і вичавити сік.
Мак змолоти.
Змішати борошно, розпушувач, цукор, яйця, кефір, мак – зробити тісто. Додати цедру апельсина та апельсиновий сік. Ретельно перемішати.
Викласти тісто у форму. Запікати у духовці розігрітій до 180 градусів 30-40 хвилин.
Подавати кекс зі згущеним молоком. Смачного!