Головна Рецепти

Ароматний шніцель з гарбуза: улюблений рецепт Алекса Якутова

Його сміливо називають атрибутом осені та вважають одним із найкорисніших овочів. З нього готують супи, десерти, хліб та ще безліч різноманітних страв. Так, йдеться про найкращий осінньо-зимовий продукт – гарбуз! Завдяки тому, що він дуже довго зберігається, ми точно встигнемо приготувати багато смачних страв. Рецептом однієї з таких поділився Шеф, ведучий реаліті Нового каналу «На ножах» Алекс Якутов!

А сьогодні є гарна нагода потішити себе та близьких ніжною, запашною стравою, адже саме на 30 листопада припадає День гарбуза в Україні. Тож занотовуйте рецепт і відзначайте гастрономічне свято смачно!

– Гарбузовий шніцель буде ідеальним варіантом для вечері. Його можна їсти разом із салатом, в якому є хурма чи медова заправка. Та й рецепт легкий, смачний і дуже крутий! Рекомендую спробувати приготувати вдома, – каже Алекс Якутов.

Інгредієнти:

мускатний гарбуз – 2 скибочки
жовток – 2 шт.
вода – 100 мл
борошно – 200 г
сухарі панірувальні – 200 г
сир пармезан – 150 г
сіль – за смаком
перець – за смаком
розмарин – 2 гілочки
кориця – 2 палички
йогурт білий густий – 2 ст. л.
сік лайма – 2 ч. л.
гострий соус чилі – 2 ч. л.

Приготування страви:

1. Ретельно помийте та наріжте продовгуватий гарбуз у вигляді круглих стейків товщиною до 2 сантиметрів. Очистіть їх від шкірки, волокон і насіння.
2. Викладіть шматочки на деко, вистелене фольгою. Посипте сіллю та перцем за смаком. Зверху кожного гарбузового стейка покладіть по паличці кориці та гілочці розмарину.
3. Поставте деко в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікайте протягом години. Гарбузові стейки мають стати мʼякими. Дайте трохи охолонути, після чого перекладіть у холодильник. Завдяки охолодженню шматочки стануть щільнішими.
4. Збийте вінчиком жовтки та додайте воду. Перемішайте. Вилийте збиті жовтки в глибоку ємність. Також насипте борошно та панірувальні сухарі на дві окремі тарілки.
5. Тепер обваляйте запечений гарбузовий стейк за такою схемою: спочатку в борошні, потім у жовтках з водою, а вже після цього в панірувальних сухарях. Проробіть це з кожним шматочком.
6. Налийте олію в розігріту сковорідку та зменшіть вогонь. Смажте шматочки до золотистої скоринки з обох боків. Після цього посипте їх натертим сиром і накрийте кришкою на кілька хвилин. Перекладіть готовий гарбузовий шніцель на тарілку.
7. Тепер підготуйте соус. Для цього змішайте йогурт, сік лайма, соус чилі та викладіть на смажений гарбуз. Готово!