Головна Рецепти

Баклажановий хліб та бабагануш за рецептом Ектора Хіменеса-Браво

Глядачі СТБ побачили четвертий випуск ранкового шоу «Прокинься з Ектором». Найвідоміший шеф-кухар країни Ектор Хіменес-Браво готував нові страви з буденних інгредієнтів разом зі своїми гостями – улюбленцями зі всесвіту «МастерШеф»! Цього разу в гості до Ектора завітав його колега за суддівством, шеф-кухар та ресторатор Володимир Ярославський!

Щосуботи запрошені гості приносять Ектору один інгредієнт, буденний та звичний для продуктового кошика українців, а шеф-кухар надає два ексклюзивні рецепти з нього. Так, Володимир Ярославський запропонував приготувати нові та небанальні страви з … баклажана! Одна зі страв, яку зробив Ектор Хіменес-Браво – баклажановий хліб та бабагануш. Ідеальне поєднання!

Інгредієнти:

Хліб:
Баклажан – 1 шт.
Цільнозернове пшеничне борошно – 200 грамів.
Пшеничне борошно – 50 грамів.
Пшенична закваска – 70 грамів.
Вода – 200 мл.
Насіння льону -20 грамів.
Мед – 40 грамів.
Рослинна олія – 65 мл.
Кунжут – 20 грамів.

Бабагануш:

Баклажан – 2 шт.
Тахіні – 40 грамів.
Часник – 3 зубчики.
Лимон – 80 грамів.
Оливкова олія – 70 мл.
Зелень – 7 грамів.
Зіра – 1 грам.

Спосіб приготування:

Баклажан запекти, очистити та нарізати кубиком. Змішати воду з борошном, сіллю та закваскою, накрити тісто і залишити на одну годину. Додати насіння, мед, рослинну олію та шматочки баклажана, перемішати. Форму змастити олією, викласти тісто та посипати насінням. Випікати до готовності.
Для приготування бабаганушу зробити отвори на шкірці баклажана та запекти до вугільної скоринки. Очистити, м’якоть баклажана подрібнити, додати тахіні, подрібнений часник, сік з половини лимона, сіль, перець та зіру. Заправити зеленню та оливковою олією. Смачного!