Головна Рецепти

Банановий пиріг від Чаби Бакоша, який підкорить серця дорослих і дітей

Кулінарний експерт каналу “Дім” Чаба Бакош розповів, як приготувати смачний зимовий сніданок, який сподобається кожному – ніжний банановий пиріг.

Зберігайте рецепт та спробуйте повторити його на власній кухні.

Для приготування бананового пирога вам знадобляться:

Тісто листкове – 1 уп.
Банани – 6 шт.
Крем-сир – 250 г
Яйце – 1 шт.
Лимон – 1 шт.
Апельсин – 1 шт.
Масло вершкове – 50 г
Цукор тростинний – за смаком
Мед – 30 г
Коньяк – 50 мл
Ванільний цукор
Цукрова пудра

Почистити банани. Нарізати кружальцями 1,5-2 см. Обсмажити на пательні з розігрітим вершковим маслом до золотавого кольору.
Додати лимонний фреш, посипати банани тростинним цукром – карамелізувати. Вилити у пательню коньяк і фламбувати банани – підпалити, щоб випарувався алкоголь.
Змішати крем-сир з цедрою лимона та апельсина. Вичавити у сирну суміш апельсиновий сік, додати ванільний цукор, мед і ретельно перемішати.
Тісто розкачати. Підготувати смужки для прикрашання пирога.
Форму для запікання змастити вершковим маслом. Викласти у неї розкачане тісто, сирну начинку та банан. Накрити пиріг тістом і змастити яйцем.
Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці до золотавого кольору. Дати пирогу відпочити.
Смачного!