Постійний кулінарний експерт телеканалу “Дім” Чаба Бакош приготував автентичний український сніданок – банош зі шкварками та цибулевою засмажкою. Зберігайте рецепт і насолоджуйтеся смачною стравою з історією.
Для приготування баноша за рецептом Чаби Бакоша знадобляться:
Крупа кукурудзяна – 300 г
Вершки 30% – 200 мл
Сметана – 150 г
Масло вершкове – 70 г
Сало копчене – 150 г
Підчеревина копчена – 150 г
Сало генеральське – 150 г
Цибуля – 1 шт.
Сіль
Всі три види сала нарізати кубиком і обсмажити на пательні. Тим часом подрібнити цибулю і додати її до сала. Смажити цибулю до золотавого кольору.
У сотейнику закипʼятити воду. Постійно помішуючи вінчиком, додати сметану, вершки та масло.
Підсолити. Поступово додавати кукурудзяну крупу. Мішати банош доки не звариться крупа.
Подавати страву у глибокій тарілці зі шкварками та цибулею. Смачного!