У новому випуску військово-кулінарного проєкту “Хартійна кухня”, яка виходить на телеканалі “Дім”, ведучі Ірина Хоменко і Чаба Бакош поділилися автентичним рецептом борщу. Разом із гостею випуску, офіцеркою 13-ї бригади оперативного призначення Національної гвардії України “Хартія”, Аліною з позивним “Калина” вони приготували найвідомішу українську страву, яку за традицією передали військовим.
Для приготування борщу вам знадобляться:
Свинина (мʼякоть) – 400 г
Сало – 150 г
Квасоля консервована – 1 банка
Буряк – 300 г
Капуста – 300 г
Цибуля – 200 г
Картопля – 200 г
Морква – 100 г
Перець солодкий – 1 шт.
Томатна паста – 50 г
Часник – 50 г
Смалець – 40 г
Кріп
Корінь петрушки – 30 г
Корінь селери – 20 г
Перець чилі – 20 г
Сіль
Цукор
Оцет
Лавровий лист
Чорний перець
Перець духмяний (горошок)
Сметана – 100 г
Зелена цибуля – 100 г
Хліб чорний – 1 шт.
Спосіб приготування:
Буряк, цибулю, моркву, часник, корінь селери та корінь петрушки очистити і натерти на тертці.
Розігріти пательню, розтопити смалець і викласти всі підготовлені коренеплоди. Перемішати, додати сіль, цукор і оцет. Солодкий перець і чилі нарізати і додати до пательні. Наприкінці додати томатну пасту і довести заправку до готовності.
Залити холодну воду у каструлю, покласти туди нарізане кубиком м’ясо, лавровий лист, приправи і часник. Зварити бульйон. Додати готову заправку, нарізану кубиком картоплю і шатковану капусту. Пізніше засипати консервовану квасолю. Варити борщ до готовності.
Додати у страву подрібнену зелень.
Подавати борщ зі сметаною, салом, зеленою цибулею і чорним хлібом. Смачного!