Головна TV

Чудо-сніданок: сластьони по-новому від Алекса Якутова

Одним з найдавніших десертів української кухні вважають сластьони. Це смажені кульки з тіста у киплячій олії. Ще в XIX столітті український письменник Іван Котляревський називав їх сластьонами у своїх творах. Однак Шеф, експерт реаліті Нового каналу «На ножах» Алекс Якутов пропонує зробити цей десерт по-новому:

Інгредієнти:

сир кисломолочний – 150 г
родзинки – 40 г
молоко – 500 мл
манка – 100 г
лимонна цедра – 20 г
ванільний екстракт – 1 ч. л.
цукор – 1 ст. л. (для каші)
яйце – 1 шт.
сіль – дрібка
цукрова пудра або варення – за смаком

Приготування страви:

1. Спочатку потрібно зварити манну кашу на молоці з додаванням цукру.
2. Коли каша загусне, розділіть її на рівні частини, як тісто на пиріжки. Важливо: потрібно робити це, поки манна каша ще тепла.
3. Для начинки змішайте сир, родзинки та лимонну цедру.
4. Візьміть шматочок тіста з манки, вкладіть начинку всередину та сформуйте кульку. І так, поки не закінчаться інгредієнти.
5. Збийте яйце з сіллю. Умочіть кульки в цю суміш.
6. Влийте олію в розігріту сковорідку. Зменшіть вогонь до середнього. Викладіть кульки та смажте, поки вони не стануть золотавими.
7. Викладіть готові сластьони на тарілку. Подавайте з цукровою пудрою або варенням.

Смачного!