Слово “панкейки” асоціюється у нас із чимось солоденьким. Однак постійний кулінарний експерт програми “Ранок Вдома” на каналі “Дім” Чаба Бакош пропонує приготувати солоні панкейки та ще й під грибним соусом. Таке поєднання вам точно сподобається – зберігайте рецепт і пригощайте близьких незвичайним сніданком.
Інгредієнти:
Жирний кефір – 500 мл
Борошно – 250 г
Яйця – 2 шт.
Сода
Сіль
Цукор
Вершкове масло – 50 г
Для начинки:
Гриби ерінги – 400 г
Цибуля порей – 1 шт.
Вершки 30% – 100 мл
Перець
Чебрець
Тертий пармезан – 100 г
Спосіб приготування:
Підігріти кефір, додати борошно, яйця, сіль, цукор, соду та топлене масло. Зробити тісто.
Смажити панкейки на сухій пательні з обох боків.
Цибулю-порей дрібно нарізати та обсмажити на пательні, додати гриби та смажити до готовності. Посолити, поперчити та додати чебрець. Залити вершками, варити соус до загустіння.
Подавати панкейки з грибним соусом, посипавши тертим пармезаном. Смачного!