Головна Рецепти

До Дня закоханих і не тільки: Готуємо яблучно-грушевий крамбл за рецептом Ольги Мартиновської

Українська шеф-кухарка, суддя кулінарного реаліті «МастерШеф»-13 на СТБ Ольга Мартиновська поділилась рецептом легкого десерту, яким можна поласувати до Дня закоханих і не тільки!

«Щось там бігають всі, шукають, що готувати до Дня закоханих. Я трохи цинік в цьому сенсі, романтик давно вийшов з чату (усміхається). Мій рекомендасьйон – замовте щось або сходіть в ресторан, або, зрештою, готуйте щось дуже легке та швидке і скоріше переміщайтеся в ліжко та займайтеся коханням.

Як варіант швидкого рецепта – яблучно-грушевий крамбл (на три порції):
1 велике зелене яблуко.
1 велика груша.
Лайм/лимон.
Цукор.
До смаку на вибір: ваніль, кориця, цедра апельсину, лаванда, імбир тощо.

Почистили, змочили соком лимона/лайму, нарізали кубиком. Додали 1 ст л цукру без гірки, ванілі або іншого ароматного продукту: кориця, цедра апельсина, лаванда, імбир…будь-що.

Формочки для запікання змастіть маслом і присипте трішки цукром. Наповніть форми фруктами. Це, до речі, можуть бути заморожені вишні чи інші ягоди.

Зверху засипаємо власне крамблом:
50 грамів цукру;
50 грамів масла кубиком;
50 грамів борошна;
50 грамів мигдалевого чи фундучного борошна (можна самому перебити горіхи в пудру в кавомолці)

Всі інгредієнти змішайте швидко, щоб утворилася крихта. Крихту закиньте в морозилку на 10 хв. Тоді краще хрумтітиме після запікання. Закиньте в духову шафу на 20 хв за температури 200С. Куштуйте теплим з кулькою ванільного морозива», – ділиться Ольга.