Кулінарний експерт каналу “Дім” Чаба Бакош пропонує приготувати улюблений смаколик всіх дітей – шоколадні мафіни.
Якщо ви думали, що випікати мафіни — це складно, Чаба Бакош доведе, що це не так! Зберігайте рецепт та готуйте з задоволенням.
Для приготування шоколадних мафінів вам знадобляться:
Борошно – 200 г
Цукор – 200 г
Масло – 100 г
Чорний шоколад – 100 г
Молоко – 100 мл
Яйце – 1 шт.
Апельсин – 1 шт.
Какао – 50 г
Розпушувач
Сіль
Цукрова пудра
Змішати борошно, какао та розпушувач.
В іншій посудині збити до однорідної маси молоко, яйце, цукор і сіль.
У сотейнику розтопити вершкове масло.
Ввести рідку суміш у борошняну, додати розтоплене масло, цедру апельсина та подрібнений шоколад. Розмішати та розкласти тісто у форми, змащені маслом. Посипати шоколадною крихтою.
Запікати мафіни у розігрітій до 180 духовці протягом 15-20 хвилин. Готові мафіни дістати з духовки та залишити відпочити на 10 хвилин. Посипати цукровою пудрою. Смачного!