У програмі “Ранок Вдома”, яка виходить на каналі “Дім” із ведучими Іриною Хоменко і Костянтином Октябрським, постійний кулінарний експерт Чаба Бакош поділився рецептом улюбленого сніданку дітей і дорослих – домашньої граноли. А доповнить її смачний мілкшейк. Записуйте рецепт і повторюйте страву на своїй кухні.
Інгредієнти:
Вівсяні пластівці – 250 г
Мигдаль – 100 г
Гарбузове насіння – 100 г
Соняшникове насіння – 100 г
Журавлина сушена – 100 г
Курага – 100 г
Апельсин – 1 шт.
Мед – 30 г
Масло вершкове – 40 г
Морозиво пломбір – 250 г
Молоко – 200 мл
Вершки – 100 мл
Малина заморожена – 100 г
Ванільний цукор
Кленовий сироп – 30 г
Мʼята
Сіль
Спосіб приготування:
У сотейнику розтопити масло, додати мед, цедру апельсина і дрібку солі.
Вівсяні пластівці змішати з горіхами та насінням. Скропити вівсянку сумішшю розтопленого масла зі спеціями, перемішати. Висипати гранолу на деко, застелене пергаментом. Запікати у духовці, розігрітій до 180 градусів, регулярно помішуючи.
Охолодити гранолу, додати подрібнену курагу та журавлину, перемішати. Подавати домашню гранолу з молоком.
Для мілкшейку збити у блендері молоко, морозиво, вершки, ванільний цукор і кленовий сироп. Прикрасити м’ятою. Смачного!