Головна TV

Два рецепти смачного сніданку від шефа: мексиканська шаурма та піца з багета

Постійний експерт програми “Ранок Вдома” на каналі “Дом”, кулінар Чаба Бакош разом із ведучими Лілією Ребрик і Костянтином Октябрським поділились рецептами для сніданку.

Мексиканська шаурма
Ідеально підійде на сніданок. На приготування страви вам знадобиться лише 10 хвилин, але ви зможете наситити організм корисними білками і клітковиною на тривалий час!

Щоб приготувати мексиканську кесадилью за рецептом Чаби Бакоша, вам знадобляться:

Філе курячого стегна – 3-4 шт.

Цибуля синя – 1 шт.

Часник – 2 зубчики

Сир твердий – шматок

Перець болгарський червоний – 1 шт.

Авокадо – 2 шт.

Кінза – кілька гілочок

Сметана – 2 ст.л.

Перець чилі – 1 шт.

Лайм

Халапеньйо – кілька шматочків

Коріандр

Чорний перець

Сіль

Ворчерский соус – кілька крапель

Оливкова олія – 30 мл

Лаваш тонкий круглий – 3-4 шт.

Філе нарізати невеликими смужками і обсмажити на розігрітій пательні з додаванням оливкової олії та ворчерского соусу.

Нарізати півкільцями синю цибулю, а болгарський перець – соломкою. Додати овочі до курки, ретельно перемішати і додати спеції: коріандр, чорний перець і подрібнені чилі та халапеньйо. Довести до готовності.

Зі стиглих авокадо зробити крем за допомогою виделки. Додати до крему часник, подрібнену кінзу, сік половини лайма і сіль. Ретельно перемішати.

Сир натерти.

Змазати центр лаваша кремом із авокадо, залишивши сухими бортик 2-3 см. Викласти частину готової курки з овочами і щедро посипати сиром. Скласти лаваш навпіл і обсмажити на пательні-гриль з обох боків. Подавати мексиканську шаурму зі сметаною та подрібненим халапеньйо. Смачного!

Піца з багета

Як зі звичайного багета приготувати смачний сніданок з італійськими нотками? Кулінарний експерт Чаба Бакош пригостив ведучих Лілію Ребрик і Костянтина Октябрського оригінальною піцою, яка підкорила їхні серця.

“Чудова ідея так готувати піцу – це так просто, смачно і так соковито! Я вже хочу повторити цей рецепт вдома і пригостити чоловіка! Це дійсно може стати нашим улюбленим сніданком! І ви теж спробуйте це приготувати в домашніх умовах! Не бійтеся фантазувати, адже у цю страву можна покласти все, що є у вашому холодильнику”, – зазначила ведуча “Ранку Вдома” Лілія Ребрик.

Для приготування піци в багеті за рецептом експерта каналу “Дом” вам знадобляться:

Багет – 1 шт.

Соус пассата – 250 г

Часник – 1 зубчик

Італійські трави

Бальзамічний крем

Чебрець

Орегано

Сіль

Чорний перець

Оливкова олія

Ковбаса салямі – 100 г

Хамон – 100 г

Моцарелла – 2 кульки

Тертий пармезан – 50 г

Базилік зелений – кілька гілочок

За допомогою пресу для часнику, подрібнити почищений зубчик. Відправити його на розігріту пательню з додаванням оливкової олії, припустити. Додати томати, трави, сіль, подрібнений базилік і бальзамічний крем. Помішуючи, довести соус до готовності.

Відрізати окрайці багета, обережно недоходячи до країв вирізати верхівку та вибрати її разом із мʼякоттю – зробити лодочку.

Моцареллу нарізати кільцями, а салямі – тоненькими слайсами.

Багет змастити готовим соусом і окропити оливковою олією. Викласти салямі та моцареллу, знову окропити олією та посипати дрібкою орегано. Запікати у розігрітій духовці на високій температурі протягом 5-6 хвилин.

На готову піцу викласти нарізаний хамон, окропити оливковою олією та бальзамічним кремом і посипати пармезаном. Смачного!

Дивіться “Ранок Вдома” на каналі “Дом” з понеділка по п’ятницю з  07:00 до 09:30, у суботу та неділю з 07:00 до 11:00, а також на YouTube-каналі проєкту.