Постійний експерт програми “Ранок Вдома” на каналі “Дом”, кулінар Чаба Бакош разом із ведучими Лілією Ребрик і Костянтином Октябрським поділились рецептами для сніданку.
Мексиканська шаурма
Ідеально підійде на сніданок. На приготування страви вам знадобиться лише 10 хвилин, але ви зможете наситити організм корисними білками і клітковиною на тривалий час!
Щоб приготувати мексиканську кесадилью за рецептом Чаби Бакоша, вам знадобляться:
Філе курячого стегна – 3-4 шт.
Цибуля синя – 1 шт.
Часник – 2 зубчики
Сир твердий – шматок
Перець болгарський червоний – 1 шт.
Авокадо – 2 шт.
Кінза – кілька гілочок
Сметана – 2 ст.л.
Перець чилі – 1 шт.
Лайм
Халапеньйо – кілька шматочків
Коріандр
Чорний перець
Сіль
Ворчерский соус – кілька крапель
Оливкова олія – 30 мл
Лаваш тонкий круглий – 3-4 шт.
Філе нарізати невеликими смужками і обсмажити на розігрітій пательні з додаванням оливкової олії та ворчерского соусу.
Нарізати півкільцями синю цибулю, а болгарський перець – соломкою. Додати овочі до курки, ретельно перемішати і додати спеції: коріандр, чорний перець і подрібнені чилі та халапеньйо. Довести до готовності.
Зі стиглих авокадо зробити крем за допомогою виделки. Додати до крему часник, подрібнену кінзу, сік половини лайма і сіль. Ретельно перемішати.
Сир натерти.
Змазати центр лаваша кремом із авокадо, залишивши сухими бортик 2-3 см. Викласти частину готової курки з овочами і щедро посипати сиром. Скласти лаваш навпіл і обсмажити на пательні-гриль з обох боків. Подавати мексиканську шаурму зі сметаною та подрібненим халапеньйо. Смачного!
Піца з багета
Як зі звичайного багета приготувати смачний сніданок з італійськими нотками? Кулінарний експерт Чаба Бакош пригостив ведучих Лілію Ребрик і Костянтина Октябрського оригінальною піцою, яка підкорила їхні серця.
“Чудова ідея так готувати піцу – це так просто, смачно і так соковито! Я вже хочу повторити цей рецепт вдома і пригостити чоловіка! Це дійсно може стати нашим улюбленим сніданком! І ви теж спробуйте це приготувати в домашніх умовах! Не бійтеся фантазувати, адже у цю страву можна покласти все, що є у вашому холодильнику”, – зазначила ведуча “Ранку Вдома” Лілія Ребрик.
Для приготування піци в багеті за рецептом експерта каналу “Дом” вам знадобляться:
Багет – 1 шт.
Соус пассата – 250 г
Часник – 1 зубчик
Італійські трави
Бальзамічний крем
Чебрець
Орегано
Сіль
Чорний перець
Оливкова олія
Ковбаса салямі – 100 г
Хамон – 100 г
Моцарелла – 2 кульки
Тертий пармезан – 50 г
Базилік зелений – кілька гілочок
За допомогою пресу для часнику, подрібнити почищений зубчик. Відправити його на розігріту пательню з додаванням оливкової олії, припустити. Додати томати, трави, сіль, подрібнений базилік і бальзамічний крем. Помішуючи, довести соус до готовності.
Відрізати окрайці багета, обережно недоходячи до країв вирізати верхівку та вибрати її разом із мʼякоттю – зробити лодочку.
Моцареллу нарізати кільцями, а салямі – тоненькими слайсами.
Багет змастити готовим соусом і окропити оливковою олією. Викласти салямі та моцареллу, знову окропити олією та посипати дрібкою орегано. Запікати у розігрітій духовці на високій температурі протягом 5-6 хвилин.
На готову піцу викласти нарізаний хамон, окропити оливковою олією та бальзамічним кремом і посипати пармезаном. Смачного!
Дивіться “Ранок Вдома” на каналі “Дом” з понеділка по п’ятницю з 07:00 до 09:30, у суботу та неділю з 07:00 до 11:00, а також на YouTube-каналі проєкту.