Головна Рецепти

Фарширований перець в темпурі: пікантний рецепт від Алекса Якутова

Кулінарний гуру Нового каналу пропонує зігрітися в морозні дні незвичною стравою.

Яскрава гостра їжа пробуджує смакові рецептори й дарує незабутні враження. А ще експерти запевняють, що пекучий перець та інші спеції в помірній кількості корисні для серця, судин і допомагають схуднути, спалюючи калорії та пришвидшуючи метаболізм. Якщо вас не лякає полумʼя в роті, тоді нумо відзначити Міжнародний день гарячої та гострої їжі! Шеф, ведучий проекту Нового каналу «На ножах» Алекс Якутов вирішив заздалегідь поділитися ідеєю, що ж такого приготувати 16 січня ввечері. Він порадив здивувати близьких фаршированим перцем в темпурі. Занотовуйте!

– Мені дуже подобається фарширований перець в темпурі (спосіб приготування різних продуктів у клярі, – прим. ред.) Ця страва точно підійде для тих, хто обожнює пікантне, – зазначає Алекс Якутов.

Інгредієнти:

перець червоний Анахайм – 6 шт.
сир фета – 300 г
борошно темпура – 70 г
вода крижана – 60 г
олія соняшникова – 200 мл
фреш лимонний – 2 ст. л.

Приготування страви:

1. Помийте перці. Обережно виріжте шапочку й очистіть овочі від насіння.
2. Розімніть фету виделкою. Наповніть кожен перець сиром.
3. Змішайте борошно з крижаною водою у глибокій тарілці. Обваляйте овочі в темпурі.
4. Влийте в невеличку каструлю олію й розігрійте. Важливо! Не потрібно доводити до кипіння, лише до появи димку.
5. Обсмажте окремо кожен перець у темпурі протягом 2-3 хвилин до золотистої скоринки. Після викладіть на паперовий рушник і промокніть. Перекладіть на тарілку.
6. Полийте готову страву лимонним фрешем. Смачного!