Що може бути краще традиційних українських галушок? Постійний кулінарний експерт програми “Ранок Вдома”, яка виходить щодня на каналі “Дім” із ведучими Лілією Ребрик і Костянтином Октябрським, Чаба Бакош поділився закарпатським варіантом страви, який сподобається кожному.
Інгредієнти:
Борошно – 150-200 г
Яйця – 2-3 шт.
Підчеревина копчена – 200 г
Сметана – 100 г
Кріп
Бринза – 150 г
Сіль
Перець
Олія соняшникова
Спосіб приготування:
Яйця вбити у глибоку миску, поступово додавати борошно – його має бути рівно стільки, скільки вбирає яйце. Замісити тісто на галушки і додати олію.
Закипʼятити воду, додати сіль і зробити галушки за допомогою спеціальної терки. Варити до готовності.
Підчеревину нарізати кубиком і обсмажити на сухій пательні – зробити шкварки. Викласти шкварки на паперовий рушник.
На пательню з жиром висипати подрібнений кріп і влити сметану. Ретельно перемішати соус і зняти з вогню не доводячи до кипіння. Пересипати галушки до сметанного соусу, ретельно перемішати.
Подавати галушки з натертою бринзою і шкварками. Смачного!