Головна Рецепти

Галушки з кропом, шкварками та бринзою. Закарпатський рецепт від Чаби Бакоша

Що може бути краще традиційних українських галушок? Постійний кулінарний експерт програми “Ранок Вдома”, яка виходить щодня на каналі “Дім” із ведучими Лілією Ребрик і Костянтином Октябрським, Чаба Бакош поділився закарпатським варіантом страви, який сподобається кожному.

Інгредієнти:

Борошно – 150-200 г
Яйця – 2-3 шт.
Підчеревина копчена – 200 г
Сметана – 100 г
Кріп
Бринза – 150 г
Сіль
Перець
Олія соняшникова

Спосіб приготування:

Яйця вбити у глибоку миску, поступово додавати борошно – його має бути рівно стільки, скільки вбирає яйце. Замісити тісто на галушки і додати олію.
Закипʼятити воду, додати сіль і зробити галушки за допомогою спеціальної терки. Варити до готовності.
Підчеревину нарізати кубиком і обсмажити на сухій пательні – зробити шкварки. Викласти шкварки на паперовий рушник.
На пательню з жиром висипати подрібнений кріп і влити сметану. Ретельно перемішати соус і зняти з вогню не доводячи до кипіння. Пересипати галушки до сметанного соусу, ретельно перемішати.
Подавати галушки з натертою бринзою і шкварками. Смачного!