Головна Рецепти

Гарбузовий суп: рецепт головної страви осені

Гарбуз — це справжній український суперфуд і національна панацея. Він багатий на потужні антиоксиданти, які знижують ризик виникнення хронічних захворювань: цукрового діабету, гіпертонії, атеросклерозу, ожиріння і навіть деяких видів онкології. Кулінар Чаба Бакош на телеканалі “Дім” поділився рецептом супу з гарбуза, який доповнить будь-який осінній стіл.

Дізнавайтеся всі секрети цієї страви і готуйте з задоволенням.

Інгредієнти:

Гарбуз – 1 шт.
Цибуля порей – 1 шт.
Часник – 1 головка
Морква – 1 шт.
Перець чилі – 1 шт.
Вершки 30% – 100 мл
Оливкова олія
Вершкове масло – 30 г
Мед – 1 ст.л.
Гарбузове насіння – жменя
Куркума
Перець
Сіль
Базилік
Чебрець
Кінза
Овочевий бульйон
Чіабата

Спосіб приготування:

Гарбуз і моркву почистити, нарізати великим кубиком, викласти на деко, застелене пергаментом. Додати зубчики часнику, скропити оливковою олією, посолити, поперчити, посипати куркумою і чебрецем. Запекти овочі у духовці.
Цибулю порей нарізати кільцями і підсмажити на вершковому маслі. Викласти до цибулі запечені овочі, перемішати і протушкувати кілька хвилин. Ввести овочевий бульйон і вершки. Щойно страва закипить, зняти з вогню і пересипати у чашу. Перебити суп за допомогою блендера до однорідності. За потреби додати бульйон.
Окремо у чашу блендера погрузити базилік, гарбузове насіння, оливкову олію і часник. Перебити.
Чіабату нарізати шматочками і підсмажити на сухій пательні.
Подавати гарбузовий суп із соусом песто та грінками, прикрасивши гарбузовим насінням, медом і подрібненим перцем чилі. Смачного!