Головна Рецепти

Гарячі брускети з залишків нарізки: швидкий рецепт від Алекса Якутова

Кулінарний гуру Нового каналу розповів, як приготувати італійський бутерброд, витративши мінімум часу та зусиль

Секрет смачної та оригінальної закуски полягає в простоті, швидкості та невеликій кількості інгредієнтів. Тому брускети ідеально підійдуть як для посиденьок із друзями, так і для фуршету. Якщо ж свято було вчора, а в холодильнику залишилася сирна та мʼясна нарізка, зробіть гарячі брускети на сніданок! Шеф, ведучий проекту Нового каналу «На ножах» Алекс Якутов детально описав, як приготувати італійський варіант бутерброду.

– Пригадую, як потрібно було швидко накрити стіл і приготувати щось феєричне. Тоді в мене залишився оселедець під шубою. Я перемішав салат, виклав на хрусткі підсмажені скибки фінського хліба та прикрасив тоненькими шматочками яблука й зеленню, – з усмішкою ділиться Алекс Якутов. – Тож не потрібно вигадувати нічого складного. Просто беріть і експериментуйте, як вам подобається. А для натхнення ділюся ще одним простим рецептом неперевершених брускет із залишків сирної та мʼясної нарізки.

Інгредієнти:

багет – 1 шт.
буженина – 200 г
сир твердий – 200 г
яйця – 3 шт.
часник – 2-3 зубчики
майонез – 2 ст. л.

Приготування страви:

1. Розріжте багет навпіл впродовж. Якщо буженина та сир не були нарізані, то наріжте їх тоненькими скибочками.
2. Відваріть яйця протягом 7 хвилин у підсоленій киплячій воді. Потім дістаньте, дайте охолонути, почистіть і розімніть виделкою. Додайте майонез та подрібнений часник. Доведіть до смаку сіллю та перцем.
3. Змажте яєчною сумішшю багет і викладіть нарізані буженину та сир. Покладіть брускети на деко, застелене пергаментним папером.
4. Відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин. Сир має розплавитися й тягнутися.
5. Дістаньте готовий багет і дайте охолонути. Наріжте його на шматочки та викладіть на тарілку. Готово!