Головна TV

Глазур і соус до кукурудзи на грилі: оригінальний рецепт від Алекса Якутова

Чи знали ви, що молоду кукурудзу можна не лише варити? Її ще запікають і смажать на грилі! Соковиті качани з ароматом димку не залишить байдужим справжніх поціновувачів цього серпневого продукту. Кулінарний гуру Нового каналу Алекс Якутов поділився рецептом кукурудзи, який ви точно додасте до свого мангал-меню.

Інгредієнти:

кукурудза – 4 молоді качани
сир твердий – 100 г

Для глазурі:

вода – 250 г
вершкове масло – 200 г
тростинний цукор – 2 ст. л.
цедра – з 1 лимона
сіль – 1 ст. л.
тертий імбир – 2 ст. л.
листя кукурудзи – жменька

Для соусу «Ремулад»:

майонез – 200 мл
гірчиця діжонська – 2 ст. л.
петрушка – 2 ст. л.
цибуля зелена – 3 ст. л.
каперси – 2 ст. л.
солоні огірки – 4 ст. л.
вустерський соус – 1 ч. л.
паприка – 1 ч. л.
перець чилі мелений – дрібка

Приготування страви:

1. Очистіть кукурудзу від листя, але не до кінця: відверніть його до основи качана.
2. Візьміть жменьку кукурудзяного листя і покладіть в глибоку каструлю. Додайте воду, масло, цукор, лимонну цедру, сіль і тертий імбир. Поставте каструлю на вогонь і, помішуючи, розтопіть інгредієнти до однорідності.
3. Викладіть кукурудзу на решітку для гриля і смажте на мангалі.
4. Обмажте качани глазур’ю за допомогою харчового пензля з усіх боків. Залиште кукурудзу на грилі до повної готовності. Після чого зніміть з вогню і викладіть на тарілку.
5. Для соусу «Ремулад» подрібніть ножем петрушку, каперси, солоні огірки і зелену цибулю.
Додайте майонез, гірчицю, паприку, вустерський соус і перець чилі. Ретельно перемішайте.
6. Покрийте готові качани соусом. Посипте тертим сиром.

Смачного!