У третьому випуску проєкту «Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком» на кухню завітала співачка та авторка пісень Jerry Heil. Разом з Євгеном вони приготували дві неймовірні українські страви.
Так, співачка принесла на кухню проєкту капусту Кімчі! Євген Клопотенко запропонував зробити українську гостру квашену капусту.
Інгредієнти:
Білокачанна капуста – 2 кг.
Морква – 1 кг.
Перець чилі – 2 шт.
Вода – 1,5 л.
Сіль – 2 ст.л.
Спосіб приготування:
Євген Клопотенко запропонував приготувати два види квашеної капусти. Перший – швидкий рецепт. Потрібно взяти два кілограми звичайної білокачанної капусти, нашинкувати її. Взяти кілограм моркви, зробити з нею те саме. До міксу капусти та моркви потрібно дрібно нарізати два перці чилі, але можна і більше, якщо ви любите гостре. Суміш залити гарячою водою з сіллю: беремо 1,5 літра гарячої води, додаємо дві столові ложки солі і заливаємо мікс капусти та моркви. Гарно вимішуємо, відправляємо до банки, лишаємо в теплому місці на 12 – 24 години. Після цього капусту можна куштувати!
Другий рецепт – класичний. Так само потрібно взяти кілограм моркви, два кілограми капусти та гарно їх нашинкувати. До міксу нарізаємо дрібно два перці чилі. Додаємо дві столові ложки солі, гарно-гарно вимішуємо. Перекладаємо суміш до банки, лишаємо в теплому місці на 2 – 3 дні.
Друга автентична українська страва, яку запропонував приготувати Євген Клопотенко, – гомбовці з лекваром.
Інгредієнти:
Кисломолочний сир – 500 грамів.
Борошно – 100 грамів.
Яйце – 1 шт.
Цукор – 1 ст.л.
Сливи.
Крамбл:
Цукор – 100 грамів.
Кукурудзяне борошно – 100 грамів.
Спосіб приготування:
Для приготування божественних гомбовців, нам потрібно взяти 500 грамів кисломолочного сиру (бажано, щоб він був сухий і не дуже жирний), 100 грамів борошна, одне яйце, 100 грамів цукру. Гарно все вимішуємо, формуючи однорідну масу. Сливи нарізаємо середнім кубиком. Формуємо гомбовці: беремо сирну масу, приблизно 60 грамів, вкладаємо всередину приблизно 10 грамів (1 чайну ложку) порізаних слив, формуємо гарну кульку. Так робимо зі всією сирною масою. Коли наша сирна маса готова, можемо її покласти в морозильну камеру на одну годину, або відразу кидати і варити в окропі. Варити гомбовці можна на пару або в гарячій воді 10-15 хвилин. Для приготування прекрасного закарпатського леквару потрібно нарізати 500 грамів слив і без цукру варити їх на повільному вогні 1,5 – 2 години до утворення однорідної желейної маси. Також можна подати гомбовці не лише з лекваром, а й з крамблом із кукурудзяного борошна та цукру. Для цього потрібно взяти 100 грамів цукру та 100 грамів кукурудзяного борошна, гарно все обсмажити на пательні до яскравого хрумкого
стану. Посипаємо гомбовці.
Насолоджуйтесь та відроджуйте українське!