Глядачі СТБ побачили новий випуск ранкового шоу «Прокинься з Ектором». Найвідоміший шеф-кухар країни Ектор Хіменес-Браво готував нові страви з буденних інгредієнтів разом зі своїми гостями – улюбленцями зі всесвіту «МастерШеф»! Цього разу в гості до Ектора завітав суперфіналіст «МастерШеф. Професіонали»-4 Іван Іванчук.
Щосуботи запрошені гості приносять Ектору один інгредієнт, буденний та звичний для продуктового кошика українців, а шеф-кухар надає два ексклюзивні рецепти з нього. Так, Іван запропонував приготувати нові та небанальні страви з … кави! Такий вибір став цікавим викликом для Ектора! Шеф-кухар запропонував використати каву в якості спеції!
Перше, що готували на кухні – Чилі кон карне з кавою!
Інгредієнти:
Яловичина – 800 грамів.
Червона квасоля – 1 банка.
Перець чилі пластівці – 1 грам.
Кава – 650 мл.
Цибуля ріпчаста – 3 шт.
Помідор – 2 шт.
Солодкий перець – 1 шт.
Тростинний цукор – 15 грамів.
Перець чилі сушений – 2 грами.
Копчена паприка – 5 грамів.
Кінза – 3 гілочки.
Часник – 12 грамів.
Зіра – 2 грами.
Орегано – 1 грам.
Лайм – 1 шт.
Оливкова олія – 40 мл.
Тортилья – для подачі.
Сіль, перець.
Сметана.
Спосіб приготування:
Обсмажуємо у сотейнику на рослинній олії солодкий перець, цибулю і помідори. Додаємо заварену каву та замочені чилі пластівці. Кладемо в сотейник подрібнену яловичину, цукор та спеції, тушкуємо під закритою кришкою поки м’ясо не розпадатиметься. Наприкінці додаємо квасолю, сіль та перець. Окремо підсмажуємо тортилью. Страву подаємо з подрібненою кінзою, скибкою лайма та сметаною. Смачного!
Друга страва, яку готували цього разу, – Качину ніжку конфі з кавовим соусом!
Інгредієнти:
Качині ніжки – 4 шт.
Жир – 500 мл.
Чебрець – 8 грамів.
Розмарин – 10 грамів.
Часник – 4 грами.
Лавровий лист – 1 шт.
Сіль, перець.
Для соусу:
Обсмажена кава – 50 грамів.
Бульйон – 60 мл.
Вершкове масло – 30 грамів.
Чебрець – 4 грами.
Лавровий лист – 2 шт.
Сіль, перець.
Спосіб приготування:
Качині ніжки замаринувати в травах, натерти сіллю, перцем та розчавленим часником. Готувати в режимі конфі в жирі та з гілочками чебрецю й розмарину. Для приготування соусу на середньому вогні розтопити вершкове масло, додати обсмажену каву та бульйон, довести до кипіння, а після – тушкувати впродовж п’яти хвилин. Додати сіль, перець, чебрець та лавровий лист, процідити через сито. Сервірувати качину ніжку з соусом.