Головна Рецепти

Готуємо паску за рецептом Ольги Мартиновської: швидко, мінімалістично та дуже смачно

В минулому випуску «МастерШеф»-13 судді провели майстер-клас з приготування пасок та розкрили власні секрети ідеальної випічки до Великодня. Ольга Мартиновська готувала швидкий варіант паски, який точно стане в пригоді кожній господині!

«В силу свого життєвого темпу я вирішила, що мені подобається варіант швидкої паски. Я люблю вологу та глевкувату випічку на Великдень. При цьому це не панетоне, який висить, стоїть та п’ять разів замішується, а ніби швидкий панетончик. Моя естетична слабкість — «голі» торти, «голі» люди й «гола» паска. Я люблю все дуже стримане та натуральне», – з усмішкою ділиться Ольга Мартиновська.

Інгредієнти:

Тісто:

· Борошно – 500 грамів.
· Цукор – 80 грамів.
· Масло кусочками – 250 грамів.
· Яйця – 2 шт.
· Свіжі дріжджі – 22 грами.
· Ваніль.
· Тепла вода – 120 мл.

· Молочний шоколад кусочками – 140 грамів.
· Смажений рублений фундук – 100 грамів.

Скоринка:

· Борошно з фундука – 40 грамів.
· Цукор – 65 грамів.
· Білок – 1 шт.
· Кукурудзяний крохмаль – 10 грамів.

Спосіб приготування:

В чашу блендера з насадкою крюк додаємо борошно, цукор, масло, яйця, дріжджі, ваніль та теплу воду. Вимішуємо рівно десять хвилин. Додаємо молочний шоколад та смажений рублений фундук. Вимішуємо дві хвилини. Накриваємо вологим рушником та даємо постояти 1 годину 30 хвилин при кімнатній температурі. Обминаємо руками, розділяємо по формах, даємо підійти ще 1,5 – 2 години. Додатково посипаємо горіхами й шоколадом та заливаємо «скоринкою» (всі інгредієнти для скоринки попередньо перемішуємо вінчиком). Духову шафу розігріваємо до 200 градусів. Ставимо панетоне на 10 хвилин, а після – знижуємо температуру до 180 градусів. Випікаємо ще 30 хвилин (великі) або 20 хвилин (маленькі). Смачного!