Літо у розпалі. Це улюблена пора року для справжніх гурманів, тому що з’являються свіжі сезонні овочі, фрукти та зелень, з яких можна приготувати безліч смачних, корисних та ароматних страв. Проєкт «Готуємо разом», який виходить на каналі К2, пропонує урізноманітнити ваше літнє меню оригінальними легкими стравами від шеф-кухаря Андрія Дромова.
Крем із бринзи з томатами
Інгредієнти:
200 г бринзи
100 мл вершків 20%
200 г помідорів асорті
1 зубчик часнику
10 г листя базиліка
40 мл оливкової олії
сіль, чорний перець – за смаком
Спосіб приготування:
З’єднайте бринзу, вершки, чорний перець і перебийте блендером, Нарізані помідори змішайте з подрібненим часником та сіллю. Викладіть на тарілку крем з бринзи та помідори, полийте оливковою олією і додайте листочки базиліка. За бажанням подавайте з грінками. Смачного!
Суп «Ахобланко»
Інгредієнти:
100 г мигдалю
1 зубчик часнику
50 г м’якішу білого хліба
400 мл холодної кип’яченої води
50 мл оливкової олії
15 мл білого винного оцту
100 г дині
сіль, цукор – за смаком
Спосіб приготування:
Замочіть м’якіш у холодній воді. Мигдаль залийте окропом, дайте йому охолонути. Потім – очистіть від шкірки, з’єднайте з часником, хлібним м’якушем і перебийте блендером до однорідності. Додайте сіль, винний оцет, цукор та оливкову олію. Перебийте ще раз. Накрийте суп плівкою і поставте в холодильник на 30 хвилин. Подавайте до столу зі шматочками дині. За бажанням додайте виноград. Смачного!
Рагу з курячих ніжок з овочами
Інгредієнти:
6 курячих ніжок
120 г цибулі-порею
150 г цибулі ріпчастої
3 зубчики часнику
400 г молодої картоплі
250 г цукіні
по 200 г стручкової квасолі та зеленого горошку
100 мл білого сухого вина
70 мл оливкової олії
3 лаврові листки
сіль, цукор, чорний перець, прованські трави – за смаком
Спосіб приготування:
Обсмажте ніжки на олії до рум’яності, перекладіть їх у каструлю. Потім на тій же олії обсмажте подрібнену цибулю та часник, з’єднайте з м’ясом. Влийте в каструлю вино і випаруйте спирт. Додайте спеції, сіль, цукор, залийте окропом і тушкуйте 25 хвилин. Наріжте крупно очищену картоплю та цукіні. Почергово обсмажте на розпеченій олії до рум’яності. З’єднайте з м’ясом. Додайте квасолю та горошок. Посоліть. Накрийте кришкою та тушкуйте ще 10 хвилин. Смачного!