Триває Великий піст. Але навіть пісне меню може бути різноманітним, смачним та поживним. Проєкт «Готуємо разом», який виходить на каналі К2, пропонує урізноманітнити ваш раціон оригінальними стравами від шеф-кухаря Андрія Дромова.
Овочевий суп із квасолею та смаженим нутом
Інгредієнти:
по 120 г свіжих помідорів та солодкого перцю
70 г стебел селери
100 г моркви
120 г цибулі
400 г відвареної квасолі асорті
150 г відвареного нуту
1 ст. л. в’ялених томатів
2 л окропу (або бульйону від варки квасолі)
350 мл рослинної олії для смаження та фритюру
15 г петрушки та кропу
сіль, чорний перець, паприка, сушений часник – на власний смак
Спосіб приготування:
Обсмажте на рослинній олії нарізані кубиками цибулю, моркву, солодкий перець, селеру та перекладіть усе у воду чи овочевий бульйон, що кипить. Потім додайте нарізані в’ялені та свіжі томати і квасолю. Посоліть та варіть 10 хв. Нут обсмажте у фритюрі, викладіть на паперовий рушник, приправте сіллю та спеціями. Додайте в суп подрібнену зелень. Проваріть хвилину і подавайте на стіл із обсмаженим нутом. Смачного!
Рисові котлети з грибами
Інгредієнти:
по 300 г печериць та глив
120 г цибулі
5 зубчиків часнику
300 г розвареного круглозернистого рису
80 г пшеничного борошна
60 мл рослинної олії
сіль, перець, мускатний горіх – на власний смак
Для соусу:
20 г сушених грибів
60 г моркви
80 г цибулі-порею
0,5 л окропу
10 г кукурудзяного крохмалю
30 мл рослинної олії
2 гілочки чебрецю
сіль, чорний перець – на власний смак
Спосіб приготування:
Наріжте цибулю, часник та гриби, обсмажте на рослинній олії, приправте спеціями. Варений рис перебийте блендером та з’єднайте з обсмаженими грибами і 30 грамами борошна. Сформуйте котлети, запаніруйте їх у борошні та обсмажте на рослинній олії.
Приготуйте соус: замочіть сушені гриби в холодній воді на 1 годину. Потім процідіть, залийте окропом, посоліть і варіть 20-30 хв. Викладіть гриби на паперові серветки, щоб промокнути від зайвої вологи. Відвар не виливайте. Обсмажте подрібнені гриби, моркву і цибулю-порей на рослинній олії. Влийте половину грибного відвару і доведіть до кипіння. У решті відвару розведіть крохмаль, додайте чебрець, перемішайте та з’єднайте з грибами та овочами. Приправте перцем, сіллю. Протушкуйте хвилину та залийте отриманим соусом котлети. Усе разом запікайте в духовці 10 хвилин за температури 170 градусів.
Смачного!