Головна Рецепти

«Готуємо разом» пісні страви на К2

Триває Великий піст. Але навіть пісне меню може бути різноманітним, смачним та поживним. Проєкт «Готуємо разом», який виходить на каналі К2, пропонує урізноманітнити ваш раціон оригінальними стравами від шеф-кухаря Андрія Дромова.

Овочевий суп із квасолею та смаженим нутом

Інгредієнти:

по 120 г свіжих помідорів та солодкого перцю
70 г стебел селери
100 г моркви
120 г цибулі
400 г відвареної квасолі асорті
150 г відвареного нуту
1 ст. л. в’ялених томатів
2 л окропу (або бульйону від варки квасолі)
350 мл рослинної олії для смаження та фритюру
15 г петрушки та кропу
сіль, чорний перець, паприка, сушений часник – на власний смак

Спосіб приготування:

Обсмажте на рослинній олії нарізані кубиками цибулю, моркву, солодкий перець, селеру та перекладіть усе у воду чи овочевий бульйон, що кипить. Потім додайте нарізані в’ялені та свіжі томати і квасолю. Посоліть та варіть 10 хв. Нут обсмажте у фритюрі, викладіть на паперовий рушник, приправте сіллю та спеціями. Додайте в суп подрібнену зелень. Проваріть хвилину і подавайте на стіл із обсмаженим нутом. Смачного!

Рисові котлети з грибами

Інгредієнти:

по 300 г печериць та глив
120 г цибулі
5 зубчиків часнику
300 г розвареного круглозернистого рису
80 г пшеничного борошна
60 мл рослинної олії
сіль, перець, мускатний горіх – на власний смак

Для соусу:

20 г сушених грибів
60 г моркви
80 г цибулі-порею
0,5 л окропу
10 г кукурудзяного крохмалю
30 мл рослинної олії
2 гілочки чебрецю
сіль, чорний перець – на власний смак

Спосіб приготування:

Наріжте цибулю, часник та гриби, обсмажте на рослинній олії, приправте спеціями. Варений рис перебийте блендером та з’єднайте з обсмаженими грибами і 30 грамами борошна. Сформуйте котлети, запаніруйте їх у борошні та обсмажте на рослинній олії.
Приготуйте соус: замочіть сушені гриби в холодній воді на 1 годину. Потім процідіть, залийте окропом, посоліть і варіть 20-30 хв. Викладіть гриби на паперові серветки, щоб промокнути від зайвої вологи. Відвар не виливайте. Обсмажте подрібнені гриби, моркву і цибулю-порей на рослинній олії. Влийте половину грибного відвару і доведіть до кипіння. У решті відвару розведіть крохмаль, додайте чебрець, перемішайте та з’єднайте з грибами та овочами. Приправте перцем, сіллю. Протушкуйте хвилину та залийте отриманим соусом котлети. Усе разом запікайте в духовці 10 хвилин за температури 170 градусів.
Смачного!