Глядачі СТБ побачили новий випуск ранкового шоу «Прокинься з Ектором». Найвідоміший шеф-кухар країни Ектор Хіменес-Браво готував нові страви з буденних інгредієнтів разом зі своїми гостями – улюбленцями зі всесвіту «МастерШеф»! Цього разу в гості до Ектора завітала учасниця «МастерШеф»-11 та реаліті «Супермама», дружина «Бога м’яса» Аліка Мкртчяна – Віталіна Мкртчян!
Щосуботи запрошені гості приносять Ектору один інгредієнт, буденний та звичний для продуктового кошика українців, а шеф-кухар надає два ексклюзивні рецепти з нього. Так, Віталіна запропонувала приготувати нові та небанальні страви з … фаршу хека! Ця риба досить бюджетна та дуже корисна для організму людини. Але як приготувати її так, щоб смакували навіть діти?
Перше, що запропонував зробити Ектор – рибні крокети зі сметанним соусом!
Інгредієнти:
Фарш хека – 200 грамів.
Цибуля – 1 шт.
Борошно – 50 грамів.
Яйце (жовток) – 1 шт.
Вершки – 25 мл.
Пармезан – 45 грамів.
Панірувальні сухарі – 30 грамів.
Лимон (цедра) – 1 шт.
Петрушка – 15 грамів.
Для сметанного соусу:
Сметана – 100 мл.
Зелена цибуля – 15 грамів.
Часник сушений – 1 грам.
Лимон – 1 шт.
Карі – 1 грам.
Спосіб приготування:
Для приготування крокетів потрібно подрібнити цибулю та листя петрушки, далі – цибулю обсмажуємо з фаршем хеку, додаємо борошно та охолоджуємо. Додаємо жовток, вершки, пармезан та панірувальні сухарі, цедру лимона та інші спеції. Формуємо кульки, паніруємо в сухарях з яйцем та обсмажуємо у фритюрі. Для соусу змішуємо сметану, цедру лимона, посічену зелену цибулю, сухий часник та карі. Смачного!
Друга страва, яку готували цього разу, – Кіш з фаршем хека.
Інгредієнти:
Для тіста:
Масло вершкове – 180 грамів.
Борошно – 225 грамів.
Вода – 45 мл.
Сіль – 3 грами.
Для начинки:
Фарш хека – 200 грамів.
Чебрець – 1 грам.
Броколі – 300 грамів.
Морква – 1 шт.
Петрушка – 15 грамів.
Вершки – 220 мл.
Сир чедер – 85 грамів.
Оливкова олія – 25 мл.
Яйця – 2 шт.
Білий перець – 1 грам.
Цедра лимона.
Спосіб приготування:
Для приготування тіста потрібно змішати льодяне масло з борошном до стану крихти. Далі додаємо сіль і воду та замішуємо. Потім тісто потрібно охолодити. Чистимо моркву, нарізаємо її брусочками та обсмажуємо, броколі розбираємо на суцвіття, фарш хека приправляємо чебрецем, лимонною цедрою, сіллю та перцем, а також рубленою петрушкою. Формуємо кіш: на тісто викладаємо фарш, зверху – моркву та броколі, робимо заливку: збиваємо яйця, додаємо вершки, тертий сир і приправляємо. Запікаємо до готовності в мультипечі та презентуємо.