Головна Рецепти

Готуємо смачну кутю та узвар

Готуємося до свят разом із експертом програми “Ранок Вдома” на каналі “Дім” Чабою Бакошем. Сьогодні на нашій кухні – кутя та узвар за найкращим рецептом. Занотовуйте секрети ідеальних різдвяних страв і готуйте їх на своїй кухні.

Інгредієнти:

Для куті:

Пшениця – 200 г
Родзинки – 50 г
Курага – 50 г
Мак – 50 г
Волоські горіхи – жменя
Кешʼю – жменя
Мед – 100 г

Для узвару:

Груші сушені – 5 шт.
Яблука сушені – 5 шт.
Вишні сушені – жменя
Лимон – 1 шт.
Апельсин – 1 шт.
Гвоздика – 5 шт.
Бодян – 1-2 шт.
Мед – 100 г

Спосіб приготування:

На ніч замочити пшеницю.
Усі інгредієнти для узвару залити водою і варити протягом 15 хвилин. Охолодити. Додати мед і лимонний сік за смаком.
Відварити замочену пшеницю. Злити зайву воду.
Мак залити окропом, відставити на півгодини. Так само зробити з сухофруктами. Пізніше прибрати зайву вологу.
Змішати пшеницю, мак, горіхи та сухофрукти. Додати мед за смаком.
Подавати святкову кутю з узваром. Смачного!