Глядачі СТБ побачили сьомий випуск ранкового шоу «Прокинься з Ектором». Найвідоміший шеф-кухар країни Ектор Хіменес-Браво готував нові страви з буденних інгредієнтів разом зі своїми гостями – улюбленцями зі всесвіту «МастерШеф»! Цього разу в гості до Ектора завітала переможниця «МастерШеф»-12 Валерія Матрохіна.
Щосуботи запрошені гості приносять Ектору один інгредієнт, буденний та звичний для продуктового кошика українців, а шеф-кухар надає два ексклюзивні рецепти з нього. Так, Валерія Матрохіна запропонувала приготувати нові та небанальні страви з … яблук! За її словами, це недооцінений продукт, адже він корисний та бюджетний, а також існує багато різних сортів яблук. Ектор підтримав гостю та підготував два особливих яблучних рецепти! Одна зі страв, яку зробив Ектор Хіменес-Браво – Солодкий бургер з яблуком!
Інгредієнти:
Для тіста:
Яблука – 2 шт.
Борошно пшеничне – 300 грамів.
Борошно житнє обдирне – 200 грамів.
Дріжджі сухі – 10 грамів.
Цукор – 30 грамів.
Для сирної котлети:
Сир кисломолочний – 150 грамів.
Цукор – 25 грамів.
Ванільний цукор – 1 грам.
Волоські горіхи – 30 грамів.
Цукати з імбиру – 30 грамів.
Для яблучного стейка:
Яблуко – 1 шт.
Вино – 40 мл.
Вершкове масло – 20 грамів.
Кардамон – 2 коробочки.
Чебрець – 1 гілочка.
Імбир – 10 грамів.
Для презентації:
Листя салату.
Спосіб приготування:
Для приготування яблучних булок потрібно зварити до готовності яблука, 15-20 хвилин, вийняти з води, зробити пюре, воду залишити. У чаші міксера змішати 350 мл води, яка лишилася після варіння яблук, дріжджі та цукор, додати яблучне пюре, борошно та замішати тісто впродовж 10 хвилин на середніх обертах. Накрити плівкою та залишити, аби тісто піднялося. Далі – обім’яти тісто, сформувати кульки, накрити й залишити для підйому. Випікати до готовності за температури 170 градусів. Готові булочки охолодити. Для сирної котлети перетерти сир через сито, додати цукор і ванільний цукор, сформувати стейк, запанірувати в подрібнених горіхах і цукатах. Для яблучного стейка почистити яблука, вирізати серцевину, нарізати стейки, припустити у вині з чебрецем, кардамоном та імбиром, додати вершкове масло. Для презентації потрібно розрізати навпіл булочку, викласти листя салату, сирну котлету, стейк із яблук та накрити другою половиною булочки.
Друга страва, яку готували на кухні проєкту, – Тако з маринованим яблуком.
Інгредієнти:
Свинина – 500 грамів.
Для маринаду:
Чилі – 2 шт.
Кориця – 1 паличка.
Перець – 2 грами.
Орегано – 0,5 грамів.
Яблучний оцет – 20 мл.
Апельсиновий сік – 50 мл.
Часник – 2 зубчики.
Гвоздика – 1 бутон.
Кмин – 1 грам.
Для сальси:
Помідор – 1 шт.
Кінза – 2 гілочки.
Сік лайма – 10 мл.
Часник – 1 зубчик.
Перець чилі – 1 шт.
Авокадо – 1 шт.
Цибуля червона – 1 шт.
Яблуко зелене – 1 шт.
Сіль.
Для презентації:
Тортилья.
Сметана.
Кінза.
Спосіб приготування:
Свинину зачищаємо та нарізаємо на шматки шириною 1 см, маринуємо. Для маринаду змішуємо до стану пасти подрібнений перець чилі, часник, оцет, апельсиновий сік та спеції. Поки м’ясо маринується, працюємо з яблуками: потрібно подрібнити їх, збризнути соком лайма, заправити подрібненим імбиром. Окремо робимо сальсу. Замариноване м’ясо готуємо у мультипечі. Тако прогріваємо на сухій пательні, заповнюємо їх м’ясом, сальсою та маринованими яблуками, додаємо сметану і скибку лайма. Смачного!