Головна TV

Готуємо українське: тертюхи у курячому бульйоні від Євгена Клопотенка

На СТБ відбулась прем’єра кулінарного проєкту «Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком». Гостем першого випуску став телеведучий Володимир Остапчук. Разом Євген та Володимир приготували дві автентичні та неймовірно смачні страви. Дізнайтеся рецепт тертюхів у курячому бульйоні в матеріалі!

Євген Клопотенко допоможе українізувати улюблені страви своїх гостей, а також надасть нове життя продуктам наших предків! Так, Євген разом з Володимиром Остапчуком приготували  соковиті тертюхи у курячому бульйоні.

Інгредієнти:
  • Картопля – 300 грамів;
  • Яйця – 2 шт;
  • Сіль;
  • Борошно – 1 ст.л;
  • Вода – 2,5 літри;
  • Цибуля – 1 шт;
  • Морква – 1 шт;
  • Філе стегна куряче – 2 шт;
  • Рослинна олія – 50 мл;
  • Сметана – 2 ст.л;
  • Сир «Говерла» або інший твердий сир – 100 грамів.

 Спосіб приготування:

Натираємо картоплю на дрібну терку та відкидаємо на сито для того, щоб позбутися зайвої вологи. Після цього додаємо до картоплі два яйця, сіль і одну столову ложку борошна, гарно вимішуємо до однорідної маси. Варимо бульйон: кладемо половину цибулини зі шкіркою, додаємо одну морквину, яку ріжемо на три частини, також додаємо два шматочки м’яса стегна. Варимо бульйон на повільному вогні 30 хвилин. Нагріваємо пательню, додаємо олію, добре розігріваємо. Викладаємо половину столової ложки тертюхів, смажимо до золотавої скоринки і перевертаємо. Робимо так з усією картопляною основою. Викладаємо маленькі тертюхи в тарілку, заливаємо бульйоном на половину тарілки, зверху додаємо сметани, за бажанням додаємо перець, нарізаємо м’ясо стегна та додаємо до тертюхів. Додаємо дрібку сиру «Говерла» або іншого сиру, який плавиться. Смакуємо!

 Відео

Дивіться нові випуски «Пекельні борошна з Євгеном Клопотенком» щосуботи, о 10:10 на СТБ!