Глядачі СТБ побачили другий випуск ранкового шоу «Прокинься з Ектором». Найвідоміший шеф-кухар країни Ектор Хіменес-Браво готував нові страви з буденних інгредієнтів разом зі своїми гостями – улюбленцями зі всесвіту «МастерШеф»! Цього разу в гості до Ектора завітав переможець «МастерШеф»-7 та учасник «МастерШеф. Битва сезонів» Пава (Вадим Бжезинський).
Щосуботи запрошені гості приносять Ектору один інгредієнт, буденний та звичний для продуктового кошика українців, а шеф-кухар надає два ексклюзивні рецепти з нього. Так, Пава запропонував приготувати нові та небанальні страви з … топінамбура! Одна зі страв, яку зробив Ектор Хіменес-Браво – гратен з топінамбура.
Інгредієнти:
· Молоко – 120 грамів.
· Яловичий бульйон – 85 грамів.
· Мадера – 50 мл.
· Мускатний горіх – 1 шт.
· Пармезан – 70 грамів.
· Топінамбур – 400 грамів.
· Копчений бекон – 200 грамів.
· Помідори чері – 60 грамів.
· Масло вершкове – 25 грамів.
· Вершки 33% – 120 грамів.
· Сіль.
Спосіб приготування:
Кубики бекону підсмажити на олії до хрусту, викласти на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир. Топінамбур почистити та нарізати слайсами, промити й просушити паперовим рушником. Змішати вершки, молоко, сіль, мускатний горіх. Викласти слайси топінамбура почергово з беконом та молочною сумішшю, посипати пармезаном. Готову масу помістити в ємність мультипечі та готувати до готовності. Для соусу використати міцний яловичий бульйон, який потрібно випарувати до помірної густоти, додати мадеру та випарувати алкоголь. Для сервірування вирізаємо квадрат гратена та обсмажуємо з усіх сторін до скоринки. Подаємо разом з соусом. Смачного!