Частинка Грузії у вас вдома! Подарувати це відчуття допоможе рецепт хачапурі по-мегрельськи від кулінарного експерта програми “Ранок Вдома” на каналі “Дім” Чаби Бакоша. Доступні інгредієнти і легкий рецепт зроблять приготування відомої страви приємним і швидким, тож не лінуйтеся, повторюйте страву на своїй кухні та насолоджуйтеся.
Інгредієнти:
Тісто листкове-дріжджове – 1 уп.
Сир адигейський – 150 г
Сир сулугуні – 150 г
Яйця – 2-3 шт.
Масло вершкове – 30 г
Сіль
Спосіб приготування:
Сир натерти на великій тертці, змішати у мисці. Додати дрібку солі і 2 яєчних білка. Ретельно перемішати начинку і сформувати кулю.
Тісто розкачати великим колом – серединку залишити щільною, а краєчки – тоншими.
Викласти сирну кулю на шар тіста, завернути її, як великі хінкалі, відрізати зайве тісто, перевернути і обережно розкачати у тонкий коржик.
Викласти хачапурі на деко застелене пергаментом і посипати невеликою кількістю сирної начинки.
Запікати хачапурі у розігрітій до 200 градусів духовці протягом 15-20 хвилин. Змастити готове хачапурі вершковим маслом. Смачного!