Головна Рецепти

Хачапурі з ніжним квасолевим кремом – оригінальний рецепт грузинської кухні

Постійний шеф-кухар програми “Ранок Вдома” на каналі “Дім” вирішив подумки вирушити у подорож до сонячної Грузії. Разом із ведучими Іриною Хоменко і Денисом Мініним Чаба Бакош приготував незвичний, але дуже смачний варіант хачапурі – з ніжним квасолевим кремом та сиром. Це поєднання здивує навіть найвибагливіших гурманів.

Інгредієнти:

Листкове тісто – 500 г
Квасоля червона консервована – 1 банка
Сир сулугуні – 150 г
Цибуля – 1 шт.
Яйце – 1 шт.
Сіль
Перець
Хмелі-сунелі

Спосіб приготування:

Цибулю нарізати півкільцями і припустити на пательні з додаванням олії. Додати квасолю і обсмажити. Посолити, поперчити, додати хмелі-сунелі за смаком. Готові овочі перебити в блендері до однорідної маси.
Натерти сулугуні на великій тертці.
Розкачати тісто. Викласти його на деко застелене пергаментом. Розподілити рівним шаром пюре з квасолі, щедро посипати сиром. Сформувати хачапурі. Змастити його збитим яйцем.
Запікати хачапурі у духовці при температурі 180 градусів до золотавої скоринки. Смачного!