Сніданок має бути не лише корисним, але й смачним, і обов`язково дарувати задоволення. Саме таку страву приготував кулінарний експерт телеканалу “Дім” Чаба Бакош. Хачапурі з сиром сулугуні точно нікого не залишить байдужим! Зберігайте цей простий рецепт і повторюйте його на своїй кухні.
Для приготування хачапурі вам знадобляться:
Тісто листкове – 1 упаковка.
Сир сулугуні – 400 г
Сир адигейський – 150 г
Сир кисломолочний – 150 г
Яйце – 5 шт.
Масло вершкове – 80 г
Сіль
Сир сулугуні натерти на великій тертці, адигейський розімʼяти руками і змішати з домашнім сиром.
Вбити у суміш 2 яйця і влити розтоплене вершкове масло. Ретельно перемішати начинку.
Тісто розділити на 2 частини. Одну розкачати і вирізати 2 невеликих овали.
Викласти 2 овали на застелене пергаментом деко. Сирну начинку викласти невеликою кількістю периметром, залишивши 1-1,5 см краю. Загорнути сирну начинку тістом – сформувати хачапурі по-аджарськи. Викласти начинку всередину хачапурі і змазати бортики збитим яйцем.
Запікати хачапурі у розігрітій до 180 градусів духовці. При подачі покласти на хачапурі яєчний жовток і шматочок вершкового масла.
Смачного!