Головна Рецепти

“Хартійна кухня”: рецепт смачного плову з бараниною

У програмі “Хартійна кухня” із ведучими Іриною Хоменко і Чабою Бакошем поділилися рецептом поживного плову з бараниною. Гостем випуску військово-кулінарного проєкту став Ілля “Жме” — офіцер 13-ої бригади оперативного призначення Національної гвардії України “Хартія”. Наприкінці програми ведучі традиційно передали страву нашим захисникам. Дивіться рецепт, щоб дізнатися всі секрети приготування вдалого плову.

Для приготування плову з бараниною вам знадобляться:

Рис “Басматі” – 400 г
Баранина – 700 г
Олія соняшникова – 200 г
Морква – 300 г
Цибуля – 200 г
Часник – 1 головка
Помідори – 2 шт.
Цибуля синя – 1 шт.
Кріп
Петрушка
Свіжий гострий перець – 1 шт.
Барбарис – 40 г
Зіра
Сіль
Вода

Спосіб приготування:

Нарізати цибулю і моркву. Обсмажити на олії цибулю до золотистого кольору. Додати моркву та нарізану кубиком баранину. Перемішати. Посолити і додати до страви спеції.
Влити у пательню воду, перемішати і тушкувати до готовності м’яса. Додати часник, рис і барбарис. Варити до готовності.
Подрібнити зелень і посипати нею плов.
Подавайте страву з салатом із помідорів. Смачного!