Головна TV

Холодний курячий суп із печеним буряком від Чаби Бакоша

Кулінарний експерт телеканалу “Дім” Чаба Бакош продовжує вражати цікавими рецептами. Цього разу кухар приготував страву, яку ви точно ще не куштували — холодний суп із печеним буряком.

Інгредієнти:

Буряк – 3 шт.
Філе куряче – 1 шт.
Огірки – 2 шт.
Картопля – 1-2 шт.
Кріп – 1 пучок
Зелена цибуля – 1 пучок
Перепелині яйця – 4-5 шт.
Хрін білий – 1 ст.л.
Сметана
Олія гарбузова
Перець чорний мелений
Перець чорний горошок
Гірчиця солодка – 1 ч.л.
Крем-бальзамік
Лимон – 0,5 шт.
Лавровий лист – 1-2 шт.
Хліб чорний – кілька скибочок

Куряче філе відварити з лавровим листом, перцем-горошком та сіллю. Охолодити.
Окремо відварити картоплю і яйця.

Для відвару один почищений буряк слід відварити у підсоленій воді. Інші буряки загорнути у фольгу та запекти у духовці.

Дрібно нарізати кріп та зелену цибулю, посолити.

Натерти на тертці яйця, огірок і запечений буряк. Філе подрібнити. Заправити страву сметаною і білим хроном. Приправити, посолити та вичавити сік половини лимона. Влити буряковий відвар, прикрасити суп кропом та перепелиними яйцями.

Подавати страву холодною зі сметаною та чорним хлібом.

Смачного!