Кулінарний експерт телеканалу “Дім” Чаба Бакош продовжує вражати цікавими рецептами. Цього разу кухар приготував страву, яку ви точно ще не куштували — холодний суп із печеним буряком.
Інгредієнти:
Буряк – 3 шт.
Філе куряче – 1 шт.
Огірки – 2 шт.
Картопля – 1-2 шт.
Кріп – 1 пучок
Зелена цибуля – 1 пучок
Перепелині яйця – 4-5 шт.
Хрін білий – 1 ст.л.
Сметана
Олія гарбузова
Перець чорний мелений
Перець чорний горошок
Гірчиця солодка – 1 ч.л.
Крем-бальзамік
Лимон – 0,5 шт.
Лавровий лист – 1-2 шт.
Хліб чорний – кілька скибочок
Куряче філе відварити з лавровим листом, перцем-горошком та сіллю. Охолодити.
Окремо відварити картоплю і яйця.
Для відвару один почищений буряк слід відварити у підсоленій воді. Інші буряки загорнути у фольгу та запекти у духовці.
Дрібно нарізати кріп та зелену цибулю, посолити.
Натерти на тертці яйця, огірок і запечений буряк. Філе подрібнити. Заправити страву сметаною і білим хроном. Приправити, посолити та вичавити сік половини лимона. Влити буряковий відвар, прикрасити суп кропом та перепелиними яйцями.
Подавати страву холодною зі сметаною та чорним хлібом.
Смачного!