Головна Рецепти

Хтіпіті – готуємо грецький соус за рецептом Ектора Хіменеса-Браво

Український шеф-кухар колумбійського походження, ресторатор, суддя «МастерШеф. Професіонали»-4, прем’єра якого відбулася 11 лютого на СТБ, Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом смачного грецького соусу з печених перців, горішків та сиру. Ідеально смакуватиме з хрумким хлібом!  

«Ловіть швидкий та простий рецепт знаменитого грецького соусу, який ідеально смакує з хрумким та свіжим хлібом», зазначає Ектор.

Інгредієнти:
  • Перець болгарський — 3 шт.
  • Волоський горіх — 30 грамів;
  • Фета — 50 грамів;
  • Часник — 5 грамів;
  • Грецький йогурт — 20 мл;
  • Лимонний сік — 10 мл;
  • Кінза — 5 грамів;
  • Хліб.
 Спосіб приготування:

 Цілі перці поливаємо оливковою олією, солимо та перчимо, запікаємо в духовій шафі за температури 180 градусів до готовності. Нарізаємо перці, збиваємо у блендері з горіхами, шматочками фети, часником, оливковою олією, перцем, сіллю та лимонним соком. У тарілці прикрашаємо мілкими шматочками перцю, фетою та петрушкою, поливаємо оливковою олією та лимонним соком, солимо та перчимо. Смакуємо з хлібом!

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Ектор Хіменес-Браво (@hectorjimenezbravo)

Нагадаємо, Ектор Хіменес-Браво продовжує роботу над документальним благодійним фільмом про кулінарний фронт України. Стрічку створює команда з Великобританії та СТБ.