Головна Рецепти

Хумус з броколі та морквою: простий рецепт смачної закуски

Постійний кулінарний експерт програми “Ранок Вдома” на телеканалі “Дім” Чаба Бакош пропонує приготувати просту і поживну закуску – хумус. Кулінар урізноманітнив цю відому страву і додав до неї овочі. Таке поєднання смаків точно вам сподобається!

Інгредієнти:

Нут – 300 г
Броколі – 1 шт.
Морква – 2-3 шт.
Паста тахіні – 100 г
Лимон – 1 шт.
Часник – 3 зубки
Зіра
Сіль
Сода
Перець
Паприка
Кунжутна олія
Оливкова олія
Кунжутне насіння
Піта чи лаваш
Кінза

Спосіб приготування:

Нут на ніч замочити у воді. Зранку промити і відварити у чистій підсоленій воді. Злити воду в окрему ємність.
Перебити блендером нут з пастою тахіні, додаючи воду, в якій варився нут. Додати сіль і спеції за смаком, оливкову олію, а також подрібнений часник і сік лимона.
Броколі відварити. Моркву нарізати соломкою.
Обсмажити на сухій пательні насіння кунжуту.
Подавати хумус, посипавши насінням кунжуту і скропивши кунжутною олією. Окремо викласти овочі і лаваш. Смачного!