Головна Рецепти

Ідеально для сніданку: рецепт солоних мафінів від Алекса Якутова

А ви знали, що мафіни родом з Англії? Ще в IX-XI століттях їх готували у вигляді невеликих пухких коржів у спеціальних печах. Ця випічка не потребувала особливої майстерності та багато часу, тому її часто подавали на сніданок. Мафіни набули світової популярності ближче до середини ХХ століття. Вони бувають солодкими й солоними, а готують їх не лише на
сніданок, а й на перекус і десерт. У День мафінів, який відзначають 18 грудня, Шеф, ведучий реаліті «На ножах» Алекс Якутов поділився з Новим каналом рецептом запашної випічки з овочами.

– Готові й охолоджені мафіни за моїм рецептом можна навіть зберігати в морозилці, але перед цим важливо замотати їх у харчову плівку. Перед вживанням просто розігрійте. Такий варіант випічки ідеально підійде на сніданок або дітям на перекус у школу, – зазначає Алекс Якутов.

Інгредієнти:

цукіні – 1 середній
морква – 1 середня
горошок заморожений – 30 г
кукурудза заморожена – 30 г
сир чеддер – 125 г
молоко – 125 мл
йогурт грецький білий – 60 г
оливкова олія – 60 мл
яйця – 2 шт.
петрушка – 3 ст. л. подрібненої
цільнозернове борошно – 250 г
розпушувач – 2 ч. л.
сіль – 0,5 ч. л.

Приготування страви:

1. Натріть сир, цукіні та моркву на середній тертці. У глибоку ємність покладіть терті овочі, горошок і кукурудзу. Додайте тертий сир, молоко, йогурт, яйця, подрібнену петрушку та олію. Ретельно перемішайте.
2. Змішайте борошно з розпушувачем. Додайте до основної суміші.
3. Розкладіть суміш у форми для мафінів. Поставте в розігріту до 180 градусів духовку та випікайте протягом 20-25 хвилин. Після цього дайте охолонути. Готово!