Відомий кулінар, експерт програми “Ранок Вдома” на каналі “Дом” Чаба Бакош поділився сімейними святковими традиціями. Разом із ведучими Лілією Ребрик І Костянтином Октябрським кухар приготував страву з його дитинства – різдвяну угорську картопляну запіканку, яка подарує вам атмосферу свята та сімейного затишку.
Щоб повторити рецепт різдвяної запіканки від експерта програми “Ранок Вдома”, вам знадобляться:
Картопля – 3-4 шт.
Яйця – 6 шт.
Ковбаса краківська – 600 г
Сметана – 400 г
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Часник – 1 зубчик
Олія соняшникова – 50 мл
Мариновані огірки – 5-6 шт.
Сіль
Перець
Паприка
Відварити неочищену картоплю та яйця. Остудити. Очистити картоплю і яйця, нарізати кружальцями.
Нарізати цибулю і припустити на пательні. Додати шматки краківської ковбаси, смажити помішуючи. Посолити, поперчити за смаком, додати паприку, подрібнений часник, залити сметаною та довести до кипіння. Цим соусом, але без ковбаси, змастити форму для запікання.
Викласти шарами усі інгредієнти: картоплю, яйця, ковбасу. Полити все сметанним соусом та запікати в духовці розігрітій до 190 градусів протягом 10 хв.
Подавати готову запіканку краще з маринованими огірками. Смачного!
Дивіться “Ранок Вдома” на каналі “Дом” з понеділка по п’ятницю з 07:00 до 09:30, у суботу та неділю з 07:00 до 11:00, а також на YouTube-каналі проєкту.