Головна TV

Ірина Хоменко поділилася рецептом улюбленого сніданку вихідного дня

Ведуча програми “Ранок Вдома” на каналі “Дом” Ірина Хоменко поділилася власним рецептом традиційної української страви. Телезірка пригостила свого колегу Костянтина Октябрського лінивими варениками і розповіла про особливі сімейні традиції, які повʼязані з цією стравою. 

Ірина Хоменко впевнена – ліниві вареники має вміти готувати кожен українець. Ця страва неймовірно смачна та поживна, а тому ідеально підходить для сніданків.

“В моїй родині це страва вихідного дня, адже для її приготування потрібно трохи часу. Але я так люблю, коли вся сімʼя сідає зранку за стіл і ми починаємо снідати вареничками. При чому кожен полюбляє їх їсти з чимось особливим, наприклад, син Дамирчик обожнює додавати соус із журавлини, донька Аврора їсть просто так, без нічого, я люблю зі сметаною, а чоловік із йогуртовим соусом, який ми сьогодні приготуємо”, – поділилася Ірина Хоменко в ефірі каналу “Дом”.

Щоб повторити страву від ведучої програми “Ранок Вдома”, вам знадобляться:

Сир зернистий 9% – 300 г

Яйце куряче – 1 шт.

Борошно – 4 ст.л.

Цукор – 2 ст.л.

Сіль

Лимонна цедра – 3 г

Для соусу:

Йогурт натуральний – 200 г

Цукрова пудра – 1 ст.л.

Мʼята свіжа

Перетерти зернистий сир через сито, щоб вареники були без грудочок.

Натерти цедру з половини лимона.

Змішати сир, цукор, дрібку солі, лимонну цедру та яйце. Додати борошно і замісити тісто. Сформувати з тіста довгі ковбаски та нарізати їх шматочками довільної форми — зробити вареники. Приплюснути їх і присипати борошном.

Закип’ятити у каструлі воду. Варити вареники у підсолену окропі до готовності.

Для соусу змішати йогурт, цукрову пудру та подрібнене листя м’яти. Подавати готові вареники із йогуртовим соусом. Смачного!

Дивіться “Ранок Вдома” на каналі “Дом” з понеділка по п’ятницю з  07:00 до 09:30, у суботу та неділю з 07:00 до 11:00, а також на YouTube-каналі проєкту.