Ведуча програми “Ранок Вдома” на каналі “Дом” Ірина Хоменко поділилася власним рецептом традиційної української страви. Телезірка пригостила свого колегу Костянтина Октябрського лінивими варениками і розповіла про особливі сімейні традиції, які повʼязані з цією стравою.
Ірина Хоменко впевнена – ліниві вареники має вміти готувати кожен українець. Ця страва неймовірно смачна та поживна, а тому ідеально підходить для сніданків.
“В моїй родині це страва вихідного дня, адже для її приготування потрібно трохи часу. Але я так люблю, коли вся сімʼя сідає зранку за стіл і ми починаємо снідати вареничками. При чому кожен полюбляє їх їсти з чимось особливим, наприклад, син Дамирчик обожнює додавати соус із журавлини, донька Аврора їсть просто так, без нічого, я люблю зі сметаною, а чоловік із йогуртовим соусом, який ми сьогодні приготуємо”, – поділилася Ірина Хоменко в ефірі каналу “Дом”.
Щоб повторити страву від ведучої програми “Ранок Вдома”, вам знадобляться:
Сир зернистий 9% – 300 г
Яйце куряче – 1 шт.
Борошно – 4 ст.л.
Цукор – 2 ст.л.
Сіль
Лимонна цедра – 3 г
Для соусу:
Йогурт натуральний – 200 г
Цукрова пудра – 1 ст.л.
Мʼята свіжа
Перетерти зернистий сир через сито, щоб вареники були без грудочок.
Натерти цедру з половини лимона.
Змішати сир, цукор, дрібку солі, лимонну цедру та яйце. Додати борошно і замісити тісто. Сформувати з тіста довгі ковбаски та нарізати їх шматочками довільної форми — зробити вареники. Приплюснути їх і присипати борошном.
Закип’ятити у каструлі воду. Варити вареники у підсолену окропі до готовності.
Для соусу змішати йогурт, цукрову пудру та подрібнене листя м’яти. Подавати готові вареники із йогуртовим соусом. Смачного!
Дивіться “Ранок Вдома” на каналі “Дом” з понеділка по п’ятницю з 07:00 до 09:30, у суботу та неділю з 07:00 до 11:00, а також на YouTube-каналі проєкту.