Постійний кулінарний експерт телеканалу “Дім” Чаба Бакош поділився особливим рецептом салату із часниковими сухариками. За словами кухаря – цей салат стане основою будь-якого прийому їжі: сніданку, обіду чи вечері, варто лише скуштувати його.
Для приготування італійського салату з часниковими грінками вам знадобляться:
Помідори рожеві – 2 шт.
Помідори жовті – 2 шт.
Помідори чорні – 2-3 шт.
Помідори чері – 12 шт.
Цибуля синя – 1 шт.
Огірок – 2 шт.
Часник – 3-4 зубчика
Бутони каперсів – 10 шт.
Плоди каперсів – 5 шт.
Оливки – 10 шт.
Базилік – кілька гілочок
Пармезан – шматочок
Оливкова олія
Гірчиця – 1 ч.л.
Анчоуси – 4-5 шт.
Лимон – 1 шт.
Хліб чіабата – 1 шт.
Чіабату нарізати великими кубиками, додати часник і скропити олією. Запікати в розігрітій духовці до золотавого кольору.
Нарізати помідори, огірок, синю цибулю. Викласти овочі на тарілку, прикрасити листочками базиліку, подрібненими оливками і каперсами. Додати готові сухарики.
Змішати подрібнені анчоуси з оливковою олією, гірчицею та лимонним фрешем. Заправити салат.
Готовий салат посипати тертим пармезаном.
Смачного!