Головна TV

Канал “Дім” готує Великодній спецвипуск програми “Ранок Вдома”

На Великдень канал “Дім” покаже спеціальний випуск програми “Ранок Вдома”. Ведучі Лілія Ребрик, Ірина Хоменко і Костянтин Октябрський зустрінуть разом з українцями святковий день, щоб привітати, зарядити позитивними емоціями і розповісти цікаві факти про традиції цього дня.

А Ірина Хоменко завчасно підготувалася до етеру і поділилася власним рецептом пасочок, які вона не лише принесла до студії, а й завчасно відправила військовим на схід України.

У неділю “Ранок Вдома” готує чимало цікавого. До улюбленої трійці ведучих долучаться військовий капелан і народознавиця, які розкажуть чимало цікавого про сучасне святкування Великодня і про його культуру та традиції в Україні. Також глядачі матимуть можливість розширити свої знання про писанкарство і дізнатися секрети приготування писанок ведучих каналу “Дім”.

Не обійдеться і без святкових рецептів. Постійний кулінарний експерт програми Чаба Бакош приготує традиційну угорську страву “жовтий сир”, а Ірина Хоменко вже готова поділитися рецептом пасок, з якими завітає на етер.

Паска з нутеллою і згущеним молоком за рецептом Ірини Хоменко:

Молоко – 500 мл
Вершкове масло – 1 уп.
Сухі дріжджі – 50 г
Борошно
Цукор – 1 склянка
Яйця – 4-5 шт.
Ванільний цукор
Домашній сир – 300 г
Цукати – 100 г
Курага – 100 г
Родзинки – 100 г
Журавлина – 100 г
Нутелла – 1 банка
Згущене молоко – 1 банка
Для помадки:
Желатин – 2 ст.л.
Цукор – 1 склянка
Лимон – 0,5 шт.
Ванільний цукор

Спосіб приготування:

Молоко підігріти, додати столову ложку цукру, дріжджі, ретельно перемішати і відставити опару підходити на 10-15 хв.
Тим часом збити яйця з цукром і ванільним цукром. Ввести у суміш перетертий домашній сир, борошно, а також опару. Додати ще борошно і місити, щоб тісто почало відлипати від пальців. Готове тісто відставити на 30-50 хвилин, підніматися.
Підготувати сухофрукти – залити родзинки, журавлину та курагу окропом і дати набухнути. Промити і злити воду. Викласти сухофрукти на паперові серветки, щоб прибрати зайву вологу.
Ввести у тісто цукати і сухофрукти, вимісити, розділити і викласти у форми для випікання. Залишити тісто піднятися ще на годину.
Випікати паски у розігрітій до 160 градусів духовці протягом 50 хвилин. Готові паски охолодити. У шапочці зробити надрізи, вирізати серединку і влити попередньо збиту нутеллу зі згущеним молоком у пропорції 1 до 3-х. І накрити верхівкою.
Для помадки, треба 2 столові ложки желатину залити теплою водою і дати набухнути 10-15 хв.
У сотейник всипати склянку цукру і 3-4 столових ложки води. Помішуючи, розтопити цукор. Влити желатин і трохи лимонного соку, перемішати. Ретельно збити цукрову суміш міксером до білої густої піни.
Змастити помадкою готові пасочки.

Саме такими пасочками пригощатиме Ірина Хоменко своїх колег Лілію Ребрик, Костянтина Октябрського і Чабу Бакоша у Великодньому випуску “Ранку Вдома”. А ще ведуча поділиться власним рецептом фарбування крашанок до святкового столу. Не обійдеться і без традиційної битви на яйцях.