Якщо у прохолодну погоду хочеться чогось смачненького, але легкого у
приготуванні – експерт програми “Ранок Вдома” на каналі “Дім” Чаба Бакош радить зробити картопляний пиріг по-селянськи. Зберігайте рецепт і пригощайте близьких особливою стравою.
Інгредієнти:
Тісто листкове – 1 уп.
Картопля – 6 шт.
Бекон – 150 г
Цибуля – 1 шт.
Часник – 2 зубчики
Яйця – 3 шт.
Вершки жирні – 100 мл
Масло вершкове – 80 г
Сіль
Чорний перець
Мускатний горіх
Чебрець
Спосіб приготування:
Картоплю почистити і відварити у підсоленій воді.
Бекон нарізати і обсмажити на сухій пательні.
Цибулю почистити і подрібнити. Припустити на пательні з додаванням олії. Додати до прозорої цибулі часник, ретельно перемішати і підсмажити.
Злити воду з готової картоплі, влити вершки, додати масло, два жовтка, сіль, перець, чебрець і мускатний горіх за смаком. Зробити пюре.
Розкачати тісто та викласти його у форму. Першим шаром викласти цибулю, далі бекон і картоплю. Закрити пиріг ще одним шаром тіста.
Змастити пиріг яйцем, зробити дірочки виделкою і випікати у розігрій до 180 градусів духовці до готовності.