Головна Рецепти

Каталонська та Фарширована цибуля: Цибулеві страви за рецептом Ектора Хіменеса-Браво

Глядачі СТБ побачили новий випуск ранкового шоу «Прокинься з Ектором». Найвідоміший шеф-кухар країни Ектор Хіменес-Браво готував нові страви з буденних інгредієнтів разом зі своїми гостями – улюбленцями зі всесвіту «МастерШеф»! Цього разу в гості до Ектора завітав суперфіналіст «МастерШеф. Професіонали»-4 Антон Гільчук.

Щосуботи запрошені гості приносять Ектору один інгредієнт, буденний та звичний для продуктового кошика українців, а шеф-кухар надає два ексклюзивні рецепти з нього. Так, Антон запропонував приготувати нові та небанальні страви з… цибулі!

Перше, що готували на кухні – Фаршировану цибулю.

Інгредієнти:

Цибуля червона – 7 шт.
Цибуля ріпчаста – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Часник – 2 зубки.
Фарш баранячий – 250 грамів.
Гранатовий соус – 60 грамів.
М’ята – 20 грамів.
Лимон (сік) – 0,5 шт.
Томатна паста – 60 грамів.
Кедрові горіхи – 40 грамів.
Сіль, перець.

Для соусу:

Вода – 300 мл.
Томатне пюре – 100 грамів.
Сметана – 50 грамів.
Сіль – 6 грамів.
Перець – 1 грам.
Розмарин – 15 грамів.

Спосіб приготування:

Нарізати ріпчасту цибулю, часник, селеру та моркву кубиком, обсмажити до золотавої скоринки. Додаємо це все до фаршу та перемішуємо, додаємо гранатовий соус, подрібнене листя м’яти, лимонний сік, томатну пасту та кедрові горішки. Начинка готова. Далі проварюємо синю цибулю у киплячій воді до пом’якшення, після чого робимо надрізи та розділяємо на пелюстки. В кожен шар цибулі загортаємо фарш. Викладаємо у форму. Готуємо соус з томатного пюре з додаванням гранатового соку та сметани, солимо та перчимо. Заливаємо соусом фаршировану цибулю і запікаємо до випаровування вологи.

Друга страва, яку готували цього разу, – Каталонська цибуля.

Інгредієнти:

Цибуля порей – 1 шт.
Чебрець – 1 гілочка.
Перець солодкий – 2 шт.
Мигдалеві пластівці – 45 грамів.
Помідори – 2 шт.
Перець чилі – 1 шт.
Вода – 25 мл.
Зелена цибуля – 35 грамів.
Сухарі панірувальні – 40 грамів.
Олія оливкова – 45 грамів.
Червоний винний оцет – 30 мл.
Часник – 1 зубок.
Фундук – 20 грамів.
Сіль, перець.

Спосіб приготування:

Цибулю порей зачистити від зеленого листя та розрізати вздовж. Змащуємо її оливковою олією, солимо та перчимо, додаємо гілочку чебрецю. Запікаємо у мультипечі. Робимо соус діп: запікаємо в духовці змащені олією перці та помідори, охолоджуємо овочі та очищаємо їх від шкірки, подрібнюємо у пасту та додаємо мілко нарізані часник, зелену цибулю, фундук, перець чилі. Приправляємо спеціями, олією та оцтом. Робимо презентацію та куштуємо.