Головна Рецепти

Класичний французський десерт – Чаба Бакош поділився рецептом шоколадного фондану

Кулінарний експерт програми “Ранок Вдома” на каналі “Дім” Чаба Бакош вирішив потішити глядачів шоколадним фонданом, який зазвичай подають з морозивом. Хіба можна встояти перед таким десертом? Не зволікайте, зберігайте рецепт і готуйте смаколик на своїй кухні.

Інгредієнти:

Темний шоколад – 100 г
Вершкове масло – 50 г
Яйця – 4 шт.
Цукор – 4 ст.л.
Борошно – 1 ст.л.
Сіль
Цукрова пудра
Ванільне морозиво
Полуниця
Малина

Спосіб приготування:

Форми для випікання змастити маслом і посипати борошном. Духовку нагріти до 200 градусів.
Шоколад поламати на шматки. Розтопити його разом із вершковим маслом на водяній бані або у мікрохвильовій печі. Перемішати до однорідної маси.
Змішати у мисці яйця із цукром і сіллю. Додати борошно. Влити в миску шоколадно-масляну суміш, добре перемішати.
Влити суміш у форми, поставити на деко, випікати протягом восьми хвилин.
Дістати деко з духовки. Дати фонтану охолонути протягом 2-3 хвилин і акуратно перекласти фондан на тарілку.
Перед подачею прикрасити цукровою пудрою. Додати морозиво і ягоди. Смачного!