Головна Рецепти

Крем-брюле з кукурудзи за рецептом Ектора Хіменеса-Браво

Глядачі СТБ побачили третій випуск ранкового шоу «Прокинься з Ектором». Найвідоміший шеф-кухар країни Ектор Хіменес-Браво готував нові страви з буденних інгредієнтів разом зі своїми гостями – улюбленцями зі всесвіту «МастерШеф»! Цього разу в гості до Ектора завітала учасниця «МастерШеф»-12 Ірина Давиденко.

Щосуботи запрошені гості приносять Ектору один інгредієнт, буденний та звичний для продуктового кошика українців, а шеф-кухар надає два ексклюзивні рецепти з нього. Так, Ірина Давиденко запропонувала приготувати нові та небанальні страви з … кукурудзи! Одна зі страв, яку зробив Ектор Хіменес-Браво – десерт крем-брюле.

Інгредієнти:

· Кукурудза – 2 шт.
· Молоко – 100 мл.
· Вершки 33% – 40 мл.
· Вершкове масло – 20 грамів.
· Яєчні жовтки – 4 шт.
· Цукор – 60 грамів.
· Попкорн – 15 шт.

Спосіб приготування:

Нам потрібно прогріти на вершковому маслі зернята кукурудзи до золотавої скоринки, окремо в сотейнику прогріти молоко, вершки та половину зерен довести до кипіння та дати настоятись протягом 20 хвилин. Після цього – перебити блендером до однорідності. Окремо збити жовтки з цукром до пишності, додати туди вершкову масу, перемішати, процідити через дрібне сито. Суміш розлити у форми, посипати обсмаженими зернятами та випікати до моменту, коли крем стане щільним, але серединка – буде живенькою. Охолоджуємо, посипаємо цукром та робимо карамельну скоринку за допомогою пальника. Прикрашаємо карамельним попкорном. Смачного!