Починайте свій день найкращими сніданками. Кулінарний експерт телеканалу “Дім” Чаба Бакош поділився особливим рецептом сочевичного крем-супу.
Для приготування крем-супу з сочевиці за рецептом Чаби Бакоша вам знадобляться:
Сочевиця червона – 200 г
Цибуля порей – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Часник – 2 зубчика
Томатна паста – 1 ст.л.
Лимон – 0,5 шт.
Кінза – кілька гілочок
Перець чилі (пластівці)
Сіль
Гарбузове насіння
Оливкова олія
Багет
Сочевицю відварити у підсоленій воді протягом 10-15 хвилин.
Тим часом на розігрітій пательні з додаванням оливкової олії обсмажити нарізану кільцями цибулю порей, натерту на великій тертці моркву та подрібнений часник. Додати ложку томатної пасти, ретельно перемішати і влити до овочів сочевицю. Довести страву до кипіння, зняти з вогню та перебити
блендером до однорідної консистенції. За потреби додати сіль за смаком.
Багет нарізати, викласти на деко застелене пергаментом, скропити оливковою олією і запекти у духовці до золотавого кольору – зробити грінки.
Підсмажити гарбузове насіння.
Подавати суп із грінками і скибкою лимона, посипавши пластівцями перцю чилі та гарбузовим насінням і прикрасивши листочками кінзи. Смачного!