Приготувати смачну та поживну страву — не проблема із простими та корисними рецептами від кулінарного експерта програми “Ранок Вдома” на каналі “Дім” Чаби Бакоша. Цього разу кухар пропонує потішити близьких телячими медальйонами з хумусом.
Для приготування хумусу вам знадобляться:
Нут консервований – 1 банка
Кунжутна паста тахіні – 50 г
Лимон – 0,5 шт.
Часник – 1 зубчик
Гарбузова олія – 30 мл
Кунжутна олія
Коріандр
Паприка
Зіра
Сіль
Для приготування медальйонів вам знадобляться:
Вирізка теляча – 500 г
Оливкова олія – 50 мл
Часник – 1-2 зубчика
Соус ворчестер
Масло вершкове – 30 г
Перець
Коріандр
Сіль
Чебрець – кілька гілочок
Приготування:
Телятину нарізати медальйонами.
Зробити маринад з оливкової олії, ворчестера, солі, перцю та коріандру. Замаринувати м’ясо та залишити на кілька хвилин.
Викласти мʼясо на розігріту пательню-гриль, зверху додати часник, масло і гілочки чебрецю. Обсмажити медальйони з обох боків, а потім відправити у розігріту до 250 градусів духовку на 7 хвилин.
У глибоку миску викласти консервований нут із водою, додати тахіну, приправи та часник. Влити олію та вичавити лимонний фреш. Перебити суміш блендером до кремоподібного стану. Посипати страву паприкою.
Подавайте телячі медальйони з хумусом. Смачного!
Дивіться “Ранок Вдома” на каналі “Дом” з понеділка по п’ятницю з 07:00 до 09:30, у суботу та неділю з 07:00 до 11:00, а також на YouTube-каналі проєкту.