Постійний кулінарний експерт телеканалу “Дім” Чаба Бакош приготував курку за особливим рецептом – з ананасами та прянощами.
Щоб приготувати курку за цим рецептом вам знадобляться:
Куряче філе – 300 г
Ананас консервированный – 1 банка
Кокосове молоко – 150 г
Цибуля порей – 1 шт.
Лайм – 1 шт.
Перець чилі – 1 шт.
Рис басматі – 100 г
Горіхи кешʼю – жменя
Олія кунжутна – 30 мл
Соєвий соус – 30 мл
Кінза – кілька гілочок
Зелена цибуля – кілька пірʼїн
Зварити рис. Вичавити сік лайма за смаком і додати трохи кунжутної олії.
Цибулю порей нарізати та припустити на розігрітій пательні із додаванням олії, додати подрібнений чилі. Куряче філе нарізати невеликими смужками та обсмажити разом із цибулею до золотавого кольору.
Нарізати кеш`ю та ананаси і додати їх до курки, а також влити соєвий соус, кунжутну олію та кокосове молоко. Помішуючи, довести страву до кипіння.
Викласти рис на тарілку, до нього додати курку з ананасом. Посипати страву кунжутом, подрібненою зеленою цибулею і кінзою. За бажанням додати подрібнений чилі.
Смачного!