Головна Рецепти

Кисло-солодкий баклажан за рецептом Ектора Хіменеса-Браво

Глядачі СТБ побачили четвертий випуск ранкового шоу «Прокинься з Ектором». Найвідоміший шеф-кухар країни Ектор Хіменес-Браво готував нові страви з буденних інгредієнтів разом зі своїми гостями – улюбленцями зі всесвіту «МастерШеф»! Цього разу в гості до Ектора завітав його колега за суддівством, шеф-кухар та ресторатор Володимир Ярославський!

Щосуботи запрошені гості приносять Ектору один інгредієнт, буденний та звичний для продуктового кошика українців, а шеф-кухар надає два ексклюзивні рецепти з нього. Так, Володимир Ярославський запропонував приготувати нові та небанальні страви з … баклажана! Одна зі страв, яку зробив Ектор Хіменес-Браво – кисло-солодкий баклажан.

Інгредієнти:

• Баклажан – 1 шт.
• Кукурудзяний крохмаль – 25 грамів.
• Соєвий соус – 40 мл.
• Соус кисло-солодкий – 50 грамів.
• Часник – 2 зубчики.
• Сіль – 3 грами.

Соус тахіні з сиром:

• Сир кисломолочний – 80 грамів.
• Тахіні – 30 грамів.
• Часник – 0,5 зубчика.
• Лимонний сік – 20 мл.
• Оливкова олія – 45 мл.
• Сіль.

Спосіб приготування:

Баклажан чистимо від шкірки та нарізаємо крупним кубиком, замочуємо в холодній воді на 15 хвилин. Зливаємо воду та паніруємо в крохмалі. Обсмажуємо у фритюрі до золотавої скоринки. В розігріту пательню наливаємо соєвий соус та соус світ-чилі, кидаємо баклажан та насичуємо його соусами впродовж хвилини. Для соусу з тахіни й сиру беремо подрібнений часник і перемішуємо з кисломолочним сиром, тахіною, лимонним соком та оливковою олією.